Hoşgeldiniz  

Kemer’de atıksu kapasitesi 5 katına çıkıyor

Semih Köken | 28 Şubat 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer’de atıksu kapasitesi 5 katına çıkıyor

ANTALYA Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kemer’de atıksu arıtma tesisinin kapasitesini 5 katına çıkarmak için çalışmalara başladı. 160 milyon TL’lik bütçeye sahip projeyle mevcut tesis yıkılacak ve yerine günlük 100 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisi kuracak.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kemer’de hali hazırda kullanılan atıksu arıtma tesisinin kapasitesini 5 katına çıkaracak projede, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı. Projeyle biri Çamyuva Mahallesi’nde olmak üzere iki atıksu arıtma tesisine sahip Kemer’de Merkez Mahallesi Karayel Caddesi’nde günlük 21 bin 415 metreküp kapasiteyle çalışan atıksu arıtma tesisi yıkılarak günlük 100 bin metreküp kapasiteli yeni tesis yapılması hedefleniyor.

İlçede 230 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu mevcut Kemer Atıksu Arıtma Tesisi, planlanan proje kapsamında kademeli olarak yıkılacak. ASAT tarafından hayata geçirilecek projenin yatırım maliye 160 milyon lira.

Proje için hazırlanan ÇED dosyasında, ilçenin hızla artan nüfusu sebebiyle mevcut atıksu arıtma tesisine kapasitesinden fazla debi geldiği, mevcut tesisinin zaman içinde yaşadığı deformasyon nedeniyle koku probleminin ortaya çıktığı belirtildi. Yapılan inceleme neticesinde hazırlanan raporda, tesisin yenilenmesinin insan ve çevre sağlığı açısından daha iyi bir çözüm olacağı, ayrıca Çamyuva Mahallesi’ndeki tesiste de aynı problemlerin yaşadığı belirtildi. Raporda, ilerleyen yıllarda bu tesisin de yıkılarak, bu noktaya gelen suyun yapılması planlanan Kemer Atıksu Arıtma Tesisi’ne verilmesi düşünüldüğü ifade edildi.  8871831 aritmalar-rehabilite-edilecek_5430_dhaphoto1

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle