Hoşgeldiniz  

Kemer protokolü denizi temizledi

SEMİH KÖKEN | 08 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Dünya Çevre Günü, nedeniyle Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Sahil Güvenlik Komutanlığı Kemer Ayışığı Koyu’nda İlçe merkezinde bulunan dalış okullarının da katılımı ile sualtı temizliği yaptılar. Yapılan sualtı temizliğine, Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer İlçe Jandarma Komutanı Yasin Berçin ile birlikte Ticari dalış okullarının uzman dalgıçları ile birlikte bölgeye turist olarak gelen ve dalış yapmak isteyen Rus ve Alman profesyonel dalgıçlarında bulunduğu 30 dalgıç katıldı. Dalışlar Ayışığı Koyu’nun 6 noktasında yapıldı.

Yapılan dalışlarda deniz altından birçok madde çıkarıldı. Özellikle paslanmaz tava, klozet kapağı, cam, içki şişeleri ve çakmak gibi birçok madde bulundu.

CEVHEROĞLU: HERKES AZAMİ GAYRETİ GÖSTERMELİ

Yaptığı dalışın ardından açıklama yapan Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu; “Tabi bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü, son derece önemli bir gün. Bizim Kemer olarak da en önemli sermayemiz temiz denizimiz ve doğamız. Bu nedenle Sahil Güvenlik Komutanlığımız ile beraber 5 Haziran Çevre Günü etkinliği düzenledik. 30 tane dalgıç turistlerde dahil katıldılar. Özellikle en önemli koyumuz olan ve en çok tanınan koyumuz olan Ayışığı Koyu’nda sualtı kirliliğine dikkat çekmek için organizasyon tertip ettik. Ümit ediyorum ki her tür uyarılara rağmen insanlar, özellikle teknelerden, kıyılarda çevre temizliğine azami gayreti gösterirler. Bizimkisi sembolik bir çabadır.

Bende zaten dalış yapan arkadaşlarıma destek olmak ve 5 Haziran Çevre Gününü böyle anlamlı bir şekilde kutlamak için geldik. O nedenle katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum”

DOĞAYA EN FAZLA ZARAR VEREN YARATIK İNSANOĞLU

Daha önce birçok kez dalış gerçekleştirdiğini belirten Cevheroğlu dalış yapmanın özgürlük ve çevreyi ve doğayı içinde hissetmek olduğunu söyledi. Cevheroğlu; “Kemer dalış için çok iyi bir nokta. Görüş son derece iyiydi ama doğaya en fazla zarar veren yaratık maalesef insanoğlu” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle