Hoşgeldiniz  

Kemer Öğrenciler Sualtındaki Tarihe Tanıklık Etti

Semih Köken | 30 Nisan 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer Öğrenciler Sualtındaki Tarihe Tanıklık Etti

Öğrenciler sualtındaki tarihe tanıklık ettiANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde düzenlenen ‘Uluslararası Paris- 2 Batığı Dalış ve Mustafa Ertuğrul Aker’i Anma’ etkinliği kapsamında üniversite öğrencileri, Birinci Dünya Savaşı’nda batırılan Fransız savaş gemisi Paris- 2’nin 30 metredeki enkazına dalış yaptı.

Kemer Öğrenciler Sualtındaki Tarihe Tanıklık Etti

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde düzenlenen ‘Uluslararası Paris- 2 Batığı Dalış ve Mustafa Ertuğrul Aker’i Anma’ etkinliği kapsamında üniversite öğrencileri, Birinci Dünya Savaşı’nda batırılan Fransız savaş gemisi Paris- 2’nin 30 metredeki enkazına dalış yaptı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sualtı Sporları Topluluğu, Kemer Belediyesi’nin desteğiyle, Birinci Dünya Savaşı’nda Fransa‘nın ‘Paris- 2’,İngiltere‘nin ise ‘Alexandra’ adlı savaş gemilerini batıran birliğin komutanı Mustafa Ertuğrul Aker anısına, Uluslararası Paris- 2 Batığı Dalış ve Mustafa Ertuğrul Aker’i Anma Etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında 16 üniversiteden yaklaşık 120 öğrenci, Paris- 2 batığına dalış yaptı.

AÜ Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, dalış etkinliğinin 10’uncusunu düzenlediklerini belirterek, dalışa katılan öğrencilerin milli birlik ve beraberlik içerisinde toplanmasının güzel bir şey olduğunu söyledi. Batıkta, Birinci Dünya Savaşı’nda atılan mermi ve top izlerini görmenin mümkün olduğunu kaydeden Doç. Dr. Gökoğlu, Paris- 2 batığının her tarafının parçalanmış durumda olduğunu anlattı. Doç. Dr. Gökoğlu, “Batıkta hala patlamamış top mermileri var. O top mermilerinin savaştaki askerlere atıldığını hayal ediyorsunuz. Karışık bir düşünce. Geminin batması anında personelin durumu aklınıza geliyor. Çok güzel duygular bunlar. Bu dalışı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının anısına yaptık. Onlara minnettarız” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle