Hoşgeldiniz  

KEMER LAVANTA KOKACAK

Semih Köken | 30 Mayıs 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

KEMER LAVANTA KOKACAK

Büyükşehir Belediyesi’nden Kemer’e lavanta bahçesi 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kemer Belediyesi işbirliğinde Gedelme Yaylası’nda lavanta bahçesi oluşturuldu. Çalışmayla, Kemer’de turizmin çeşitlendirilmesi, yerli ve yabancı misafirlere yeni ziyaret alanları açılması amaçlanıyor.

 

Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından lavanta bahçeleri, görsel güzellikleriyle her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi de turizmin göz bebeği Kemer’de lavanta bahçesi kurulması için ilk adımı attı. Kemer Belediyesi ile ortak geliştirilen proje kapsamında ilk fidanlar toprakla buluştu. 

ZİYARETE AÇILACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda Gedelme Yaylası’na 1500 adet lavanta fidanı dikildi. Önümüzdeki günlerde çiçeklerin açmasıyla lavanta bahçesi ilk ziyaretçilerini ağırlamaya hazır hale gelecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen ve dikimi gerçekleştirilen lavanta fidanlarının bakımını ise Kemer Belediyesi gerçekleştirecek. 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle