Hoşgeldiniz  

Kemer Kayseri İlinde de Tanıtıldı

Semih Köken | 04 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Kemer Kayseri İlinde de Tanıtıldı

Kemer Belediyesi ve (KETOB) Kemer Turistik Otelciler Birliği tarafından 5’ncisi düzenlenen “Kemer’i Tanıyalım” acente gezisi bu defa Kayseri’de düzenlendi.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve KETOB Yöneticileri , (TÜRSAB) Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fatih Özköse ile birlikte Kayseri’de bir çok acente ziyaretinde bulundular. Kayseri’deki ziyaretlerde Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Taymuş’u ziyaret ederek diğer illerde olduğu gibi Kemer’i tanıtması büyük takdir toplamaya devam ediyor.
Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizden Kemer turizminin fazla zarar görmemesi için önlem planı hazırlayan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile KETOB Yönetim Kurulu Üyeleri Eskişehir, Konya, Kütahya ve Bursa’dan sonra Kayseri’de de Turizm Seyahat Acenteleriyle bir araya geldiler. Sabahtan başlayıp akşam saatlerine kadar turizm Seyahat Acentelerini işyerlerinde ziyaret eden Gül ve otelciler, acente sahiplerine Kemer fotoğraflı tablo hediye ederek satışlarda Kemer bölgesine ağırlık verilmesi istendi.
BAŞKAN GÜL, ACENTA SAHİPLERİYLE AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ
Gün boyu süren yoğun bir görüşme trafiğinin ardından hazırlanan program çerçevesinde, Kayseri’de faaliyet gösteren 40’a yakın Turizm Seyahat Acentesi sahipleriyle bir araya gelen Başkan Gül ve KETOB yöneticileri birlikte yemek yiyerek 6 dakikalık Kemer tanıtım filmi izlendi.
Programda Kemer’li misafirleri yalnız bırakmayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Taymuş bu çalışmasından dolayı Başkan Gül’ü yürekten kutlarken yaptığı konuşmada; acenteleri tatil satışlarınızın mümkün olduğu kadar iç turizme yapılması ricasında bulundu.
Açılış konuşmasını yapan (TÜRSAB) Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fatih Özköse; ziyaretleriniz bana olduğu gibi Kayseri ilimizdeki seyahat acentelerine ayrı bir heyecan verdiniz. Ülkemizde ve Dünya’da yaşanan turizmdeki krizi aşmak adına ilimize yapmış olduğunuz ziyarette onure olduk. Gün içerisinde birlikte çok ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretlerde acentelerimiz sizleri görmekten mutlu oldu. Dedi
(KETOB) Kemer Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Gül ise geceye katılan (TÜRSAB) Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fatih Özköse ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Taymuş ile Seyahat Acente sahiplerine teşekkür etti. Acente sahiplerinden gördükleri ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tayyar Gül, ziyaretlerde yaz döneminde Kemer’de yapılacak olan aktivitelerle ilgili acente sahipleri görüşmelerimiz oldu. Bu ziyaretlerimiz 2016 yılında sınırlı kalmayıp önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi düşünüyoruz. Katılımlarınızdan dolayı ve ziyaretlerimiz sırasında bizlere göstermiş olduğunuz sıcak ilgiden dolayı sizlere bir kez daha teşekkür ederim. Dedi
Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise yaptığı konuşmada; gerçekten de turizmde bu yıl bir takım sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunları yaşarken mutlaka bir takım B Plan C Plan gibi çeşitli plan arayışlarının ortaya çıkması gerekiyordu. İşte bu gün yaşadığımız bu durum Belediye Başkanımız ve Otelciler Birliği başkanımız ile ilimize gelerek değerli turizmcilerimizle bir araya gelip Kemer’i tanıtmaları çok büyük bir başarıdır. Bundan dolayı İlimize hoş geldiniz diyorum ve bu çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz turizmin altyapısı önce iç turizmdir. Dış turizmden büyük pay alınca iç turizmi ihmal ve göz ardı ettik. Ama görüldü ki kriz dönemlerinde özellikle 2015-2016 yılı kriz döneminde iç turizme ihtiyaç duyulduğu ortaya çıkmıştır. Kayseri’deki 82 seyahat acentesine de seslenen Taymuş; acentelere tavsiyem şu olmalı “bu yılı yurt dışı seyahat organizasyonları yapmamalı ve tamamen yurt içi organizasyonlara ağırlık vermeleri çünkü; kendilerinin karlılığını arttıracaktır hem de vatandaşlarımızın seyahat alışkanlıklarını geliştireceklerdir hem de turizmimizin içinde bulunduğu krizi az da olsa az bir zararla atlatma ortaya çıkacaktır. Çalışmalarımızı yurt dışı seyahat organizasyonlarından ziyade insanlarımızı yurt içi seyahatlerine yönlendirilmelidir. Kemer’de ülkemizin cennet köşelerimizden bir tanesi inşallah bu etkinliğin olumlu sonuçlar vereceğini umuyorum ve tekrar Belediye Başkanımız olmak üzere hepinize hoş geldiniz ve 2016 sezonun hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dedi
Alkışlar arasında konuşmak için kürsüye gelen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; gerçekten göstermiş olduğunuz misafirperverliğiniz için teşekkür ederim. Her ziyarette bulunduğumuz acentelerde sıcak bir ilgiyle karşılanmak bizleri son derece mutlu etti. Kemer bakıldığı zaman Dünya’nın nadir bir yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Gül kendilerini çok şanslı olduğunu söyledi. Kemer’in ilk turizm bölgesine açılması hakkında acenteleri bilgilendiren Başkan Gül; Kemer alt ve üst yapısı ile gerçekten imrenilen bir turizm şehridir. Çünkü Dünya bankası Akdeniz sahilinde karşılıksız bağış yaptığı tek İlçedir. Turizm ilerledikçe yani 80 yılından sonra da bölgemizdeki devlet arazilerindeki tahsislerden sonra da daha da büyümeye başladık. 1994 yılında Belediye Başkanı olduğum zaman Kemer’de 8 bin yatak vardı şu an turizm belgeli 120 bin yatağımız ve belediye belgeli olarak ta 150 bin yatağa ulaşan bir bölgedeyiz. Kemer’in sadece denize girilen bir bölgenin dışında alternatif turizmini de sıralayan Başkan Gül; hem sağlık için hem dinlenmek için hem de eğlenmek için yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez bir turizm bölgesiyiz. Bizde 1994 yılında ilk başkanlığım, 10 yıl aradan sonra tekrar göreve gelmemiz ile birlikte yaptığımız çalışmalarla turizme bir ime kazandırmaya çalışıyoruz.
İL İL KEMER’İN TANITIMLARINI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Kayseri’de olduğu gibi çok sayıda Büyükşehir İllerinde düzenlenecek olan “Kemer’i Tanıyalım” programının baş mimarlarından olan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Belediye, Otelciler ve Seyahat Acenteleri arasında ki Birlik ve Beraberliğin altını bir kez daha çizdi. “Kemer’de ki otellerimizin krizden yara almaması için benim il il gezerek, Cennet bir köşe olan Kemerimizin tanıtımını yapmam, başlı başına bir hizmettir” diyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Bütünleşen Kemer’de, birbirini destekleyen otelcilerimize bir destekte siz Kayserili Seyahat Acentelerimizin yapmasını istiyoruz. Bu gün burada bir arada olmaktan mutlu oldum diyerek sözlerine noktalayan Başkan Gül; bir kez daha (TÜRSAB) Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fatih Özköse ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Taymuş ve bizlere sıcak ilgi gösteren siz acente sahiplerine ve çalışanlara Kemer adına bir kez daha teşekkür ederim. dedi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle