Hoşgeldiniz  

“KEMER İÇLER ACISI BİR VAZİYETTE”

SEMİH KÖKEN | 20 Mart 2014 | Gündem A- A+

CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Av. Umut Güneş, Akdeniz TV’de katıldığı televizyon programında sert konuştu. Güneş, “Toplumcu ve sosyal bir belediyecilik anlayışını egemen kılmak istiyoruz. Zümre ve aile belediyecilik anlayışını da yerle bir etmek istiyoruz. Artık yeter” dedi.

Katıldığı televizyon programında konuşan CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Av. Umut Güneş, 30 Mart’taki Mahalli İdareler Seçimleri’ne çok az bir süre kaldığını hatırlatarak, “Artık son düzlüğe girildi. Algı ve fark yaratan çok güzel bir kampanya ile başlamıştık. Bu çalışmalarımızı da iyi bir şekilde yürütüyoruz. Vizyon projelerimizi Kemer halkıyla buluşturuyoruz. Arkadaşlarımız ile özellikle Kadın Kolları Üyelerimiz atom karınca gibi çalışıyorlar ve yürekli bir mücadele içerisindeler. Kapı kapı dolaşarak, projelerimizi anlatıyorlar” diye konuştu.

“HALKI GÖZ ARDI ETTİLER”

MHP adayı Mustafa Gül ile Ak Parti adayı Yusuf Üras’ın, Kemer’de hiçbir şey yapmadığını söyleyen Güneş, konuşmasına şöyle devam etti; “Bir vatandaş olarak, hizmet alamadığımın sıkıntısını yaşadığım için aday oldum. Bir aday vaat etmemeli, taahhüt etmelidir. Bütün projelerimizde halkımıza taahhüt ettik ve bir senet gibi saklamalarını istedik. İnsan ve toplum ölçekli, bugüne kadar yapılmayanları ortaya koyan, halk için projeler getirdik. Bir ulaşım projesini bile asla iki aday ağzına alma cesaretini gösteremiyor. Halkın ihtiyaçlarını göz ardı etmişler. 30 Mart günü akşam saat 17.00’dan sonra halkımız psikolojik olarak rahatlayacak. Tahtalı Dağı’ndan düşen küçük bir kartopu gibiydik ama bugün Kemer’in her yerine yığınlar halinde indik. Her yerdeyiz. Salonlara ve meydanlara sığmıyoruz. Anketlerde açık ara öndeyiz. Her şey gayet iyi gidiyor.”

“KEMER İÇLER ACISI BİR VAZİYETTE”

Kemer’i, bütün sorunlarıyla beraber yoğun bakımda yatan bir hasta olarak tanımlayan CHP adayı Güneş,  kan kaybının da durdurulamadığını vurguladı. “Çünkü başında ehil olmayan insanlar var” diye konuşan Güneş, Kemer’in içler acısı bir vaziyette olduğunu ifade etti. İnsanların yüzünün gülmediğini kaydeden Güneş, esnafların kepenk kapattığını aktardı. Güneş, şöyle devam etti; “Rüşvetin, yolsuzluğun, talanın hakim olduğu, insanları dinlemeyen ve kucaklamayan bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. 25 yıldan beri Kemer’deki temel sorun bu. Hizmet namına hiçbir şey üretilmiyor. Korku ve baskı siyaseti Kemer’i teslim alıyor.”

“AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE”

Halkın, güneşli günler görmek istediğini ve bu konudaki net tavrını da ortaya koyduğunu dile getiren Umut Güneş, “Şoven bir anlayışla dünya kenti Kemer’i yönetemezsiniz. Sayın Türel bir demecinde, ‘Ben Antalya çocuğuyum, Antalya’yı da Antalyalı yönetmeli’ demişti. Aynı şey Kemer’de de geçerli. ‘Biz Kemerliyiz ve Kemer’i Kemerliler yönetmeli’ anlayışı var. Kemerliler derken bir hemşericilik temelinden bahsedilmiyor. Kemer doğumlulardan bahsediliyor. Burada şoven bir anlayış var. Verilere göre Kemer’de 1152 tane yabancı olup da Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşı sıfatını kazanmış ve bu seçimlerde oy kullanacak hemşerimiz var. Dünyanın birçok ülkesinden var. 36 ülkenin vatandaşının oy kullanacağı Kemer’i, şoven anlayışla yönetemezsiniz. Mikro milliyetçilik yapamazsınız. Mustafa Gül’ün halasının oğlu Belediye Meclis Üyesi Hakan Tuncer, acı gerçeği itiraf etti. ‘Kemer’de yıllarca yabancı düşmanlığı siyaseti yapıldı’ dedi. Yani yabancı dedikleri bizleriz. Kemer’e 10 yaşında geldim, aradan 30 yıl geçti ve hala bana ‘yabancı’ deniliyor. Böyle bir anlayış nasıl Kemer’i kucaklayacak? Benim halkım, hiç hizmet etmeyen bir insana neden oy versin? Kin, nefret ve korku siyaseti egemen oldu. Al birini, vur ötekine. Birisi yağmur, diğeri dolu. AKP’nin adayı Yusuf Üras, 20 yıldır iktidarda. Bir tane vaadini yerine getirmedi. Maaş alamayan GATAB işçileri, Üras’a niye oy versin? İnsanımız Kemer’de kendi duruşuyla kabul edilmiyor. Neden oy versin? Tekirova’nın hangi kabuğunu kırmış ki Kemer’in de kıracak? Kemer çok güzel bir doğal güzelliğe sahiptir ama yaşanan hayat sıfırdır. İnsanlar baskı altındadır ve hizmetsizlikten kırılıyor. Yöneticilerimiz Kemer’i yönetmeyi hak etmiyorlar” dedi.

“HALKTAN ÖZÜR DİLEYİP, ADAYLIKTAN ÇEKİLMELERİ LAZIM”

Akdeniz Üniversitesi’ne bir anket yaptırdıklarını hatırlatan Güneş, Beldibi’nden Çıralı’ya kadar bölgenin bütün sorunlarını ortaya koyan bir anketin olduğunu söyledi. Yüzde 63’le Beldibi’nin Bahçeçik Mahallesi’nde aydınlatma sorunu çıktığını kaydeden Güneş, yüzde 60’la Beycik Köyü’nün temel sorununun aydınlatma olarak karşılarına çıktığını anlattı. Kemer’in kendi imajının ve geleceğinin karardığı gibi, 25 yıldır Kemer’i yönetenlerin Kemer’i kararttığını söyleyen Güneş, aydınlatmanın temel bir sorun olduğunu belirtti. Beldibi’nin imar sorununun çözülmediğini ve bunun da acı bir gerçek olduğunu bildiren Umut Güneş, “Binlerce insanımız tapusunu almaya çalışıyor. Kemer’i yönetmek istiyorsanız, iyi niyetli ve niyetiniz olması lazım. İktidarı bir güç olarak görüyorlar. Ellerinde tokmak var. 25 yıldan bu yana insanları ellerindeki tokmakla yönetmeye çalıştılar. Tekirova’dan sürülmüş binlerce insan var. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Kemer’de sezon 5 aya kadar indi. Kemer’e turist getirebilmek için her şeyden öte bazı yatırımların yapılması lazım. Spor takımları Belek’i tercih ediyor. Futbol sahalarını yapmak için Kemer’de bütçe mi yok, alan mı yok? Kemer’in önemli avantajlarını neden kullanamıyoruz? Çünkü bunlar ağa, Kemer’in feodal beyleri. Ağa, marabasının kalkınmasını istemez. Bunlar da Kemer’in kalkınmasını istemiyorlar. İnsanının kalkınmasından ve zenginleşmesinden korkuyorlar. Çünkü yönetemeyeceklerini biliyorlar. Bunların halktan özür dileyip, adaylıktan çekilmeleri lazım” diye konuştu.

“TOPALOĞLU CHP’NİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞIYOR”

Programda kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Güneş, “Toplumcu ve sosyal bir belediyecilik anlayışını egemen kılmak istiyoruz. Zümre ve aile belediyecilik anlayışını da yerle bir etmek istiyoruz. Artık yeter” diye konuştu. Umut Güneş, bir vatandaşın Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile ilgili sorusuna ise şöyle yanıt verdi; “Sayın Necati Topaloğlu’nun MHP’ye çalışması gibi bir durum söz konusu değildir. CHP’nin başarısı için çalışmalar içerisindedir. Önümüzdeki günlerde de bu çalışmalarını arttıracaktır. CHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Muharrem İnce’nin katıldığı mitingde de beraberdik. Önümüzdeki günlerde Göynük’teki çalışmalarımıza katılacaktır ve devam edecektir.”

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle