Hoşgeldiniz  

KEMER ESNAFI İSYANDA SAAT 23;00 e K ADAR AÇIK OLMAK İSTİYOR

Semih Köken | 02 Haziran 2021 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

KEMER ESNAFI İSYANDA SAAT 23;00 e K ADAR AÇIK OLMAK İSTİYOR


 

Kemer’de yüze yakın esnaf, Kemer Kaymakamlığı’na giderek pazar günleri de dahil olmak üzere en azından saat 23.00’e kadar işletmelerini açık tutmak istediklerini bildirdi. Kemer Esnaf odası başkanı ve  Ticaret odası  yetkililerinin de apar topar geldiği kaymakamlık önünde biriken esnaflar aralarında sözcü 4   kişiyi seçerek onlara sorunlarını anlatmaları için seçti.

 

Çok geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Kaymakamlık binasında  CHP  , İYİ  , DEVA   Partisinin ilçe Başkanları  göze çarptı. Kemer Esnafları adına konuşan Esnaf sözcüsü “Esnafımız pandemi döneminde üzerine düşeni yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ancak dökme su ile değirmen dönmüyor. Devletimize destekleri için teşekkür ediyoruz ama bu Anadolu’daki bir esnaf için yeterli olur, bölgemizde işyeri kiraları, esnafın giderleri ve konum düşünüldüğünde bu katkılar hiçbir işe yaramıyor. Zaten esnafımız zor durumda. Saatler konusunda biraz esnek davranılmasını ya da uzatılmasını, en azından saat 23:00’a kadar turizm işletmelerinin açık olmasını istiyoruz. Zaten 15 aydır esnafımız iş yapamıyor, çalışamıyor. Esnaf artık çalışmak istiyor” dedi. Turistleri tam gezi saatinde işyerlerinin kapandığına dikkat çekerek, “15 aydır zaten esnaf mağdur. Diğer bölgelere göre yükü daha da ağır. O yüzden bölgemizde işyerleri, Pazar günleri de dahil saat 21.00’e kadar değil, 24.00’e kadar açık olmalı” dedi.

Sıkı güvenlik önlemlerinin altında seçilen  dört temsilci Kaymakam beyin odasına alındı Basının resim ve görüntü alınmasının ardından 15  dakikada biten görüşmeden sonra Kemer Kaymakamı Gemici ve 4 temsilci Makam odasından çıkarak kaymakamlık  karşısında bekleyen  Esnaflara seslendi. Gemici ” Arkadaşlarınız geldi bize sorunları anlattılar bende sizi burada görünce merhaba demek istedim. Allah hepinize sağlık  sıhhat versin bol kazançlar diliyorum. Arkadaşlarınız size gerekenleri bildirecek. Sizler buraya gelmişken sizlere  selam vermek istedim, benim söyle çeklerim bu kadar ” dedi.

Kaymakam Gemici nin makamına dönmesinin ardından  konuşan Esnaf temsilcisi   Vedat Kaya  ve Cumali Akdağ “Sizden aldığımız bilgileri paylaştık biz gündüz 11 de açalım gece 23 de kapatalım dedik kendisi de bize kanunu söyledi. Bizde Kanunu bizde biliyoruz dedik , Kaymakam beyde bütün bu olayları gidip Vali beye aktaracağım görüştükten sonra  bize bilgi vereceğini söyledi.

Arkadaşlar biz buradan da  sonuç çıkmazsa saat 23 e  kadar açık kalacağız her şeyi göze aldık dedik .Buradan da  netice çıkmazsa Valiliğe kadar yürüyeceğiz dedik. Saat 21 olunca jandarma Polis kapımıza dayanıyor. dedik  en azından 22ye kadar uzatalım dedik bakalım Kaymakam Emniyet ve Jandarma amirleri ile görüşeceğim  dedi.”
Vedat Kaya ” Arkadaşlar bu iş Ankara dan bitecek biz sıkıntılarımızı  aktardık bekleyip göreceğiz sakin olalım hakkımızı arayalım  birlik beraberlik içinde bulunalım şimdi  sessizce dağılalım ” diyerek Esnaflara katıldıkları için teşekkür etti.
Kaymakamlık önünden dağılan Esnafların ardından mikrofonlarımıza konuşan Kemer Esnaflarından Mehmet Alptekin “Biz iki senedir iş yapamıyoruz Arkadaşlarımız çok zor durumda kimse borçlarını ödeyemiyor birde bu kapanma olunca iyice bittik tükendik. İki tane bilim adamı çıkıyor kapanalım diyor kapanıyoruz Şimdi  bu bilim kuruluna soruyorum  3-5 ay siz maaş almayın bakalım ne yaparsınız kendinizi bizim yerimize koyun esnaf evine ekmek götüremiyor ” dedi.
Gerek sosyal medyada gerekse ticaret camiasında sözü geçenlerden olan Sadullah Demir “25 yıllık kemer esnafıyım , bu güne kadar böyle günler yaşamadık. İsyan etmiyoruz ama bizim halimizi de artık görsünler  ,bizler artık dayanamıyoruz Rusya krizi de bu  olaylara tuz biber oldu .Otel içinde dükkanlar açık ama bizler  neden kapalıyız bunu aktarmak için geldik bu gün ama bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Kemer olarak biz üzerimize düşeni yaptık Alanya Side Manavgat ta  esnaflar bizim gibiler herkesin derdi var biran çözüm bulunmasını istiyoruz ” dedi.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle