Hoşgeldiniz  

Kemer Emniyet Müdürlüğü 15 Temmuz sonrası FETÖ/PDY terör örgütünü kullanarak dolandırıcılık yapanlar ile ilgili vatandaşları uyardı.

Semih Köken | 01 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer Emniyet Müdürlüğü 15 Temmuz sonrası FETÖ/PDY terör örgütünü kullanarak dolandırıcılık yapanlar ile ilgili vatandaşları uyardı.

KemerEmniyet Müdürlüğü 15 Temmuz sonrası FETÖ/PDY terör örgütünü kullanarak dolandırıcılık yapanlar ile ilgili vatandaşları uyardı.

Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile vatandaşları uyararak 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ardından dolandırıcıların özellikle vatandaşları arayarak FETÖ/PDY terör örgütü listesinde olduğunu ve kendisinin listede düzeltme yapabileceğini söyleyerek vatandaşları tedirgin etmek suretiyle para talep ettikleri yönünde ihbarlar aldıklarını belirterek vatandaşların duyarlı olmaları yönünde uyardı.
Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan uyarı ve bilgilendirme yazısında şu ifadelere yer verildi;
“15/07/2016 günü Ülkemiz genelinde meydana gelen darbe girişimi ile ilgili olarak, darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine yönelik Soruşturma ve Kovuşturmaları Kolluk Kuvvetleri, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve İlgili Mahkemelerce titizlikle yürütülmektedir.
Bu durumu fırsat bilen dolandırıcıların ele geçirdikleri telefon numaralarını arayarak şahısları
FETÖ/PDY terör örgütü olduğuna dair ihbar edeceğini veya isminin FETÖ/PDY terör örgütü listesinde olduğunu kendisinin listede düzeltme yapabileceğini söyleyerek vatandaşları tedirgin etmek sureti ile para talep ettikleri yönünde ihbarlar alınmaktadır.
Vatandaşlarımız kendilerini bu şekilde arayan şahıslara itibar etmemeleri, kendilerini arayan şahısların para taleplerini yerine getirmeyerek, ivedilikle Cumhuriyet Başsavcılığına ve en yakın Kolluk Kuvvetine müracaat etmeleri durumunda dolandırıcı şahıslar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.
Her türlü meydana gelen olaylara ilişkin olarak Cumhuriyet Savcıları ve Kolluk Kuvvetine gelen ihbarlar doğrultusunda ilgili
kanunlar çerçevesinde soruşturmalar yapıldığından hakkında ihbar olan şahıslara Kolluk Kuvvetleri ulaşarak Emniyet Birimlerine veya Cumhuriyet Başsavcılıklarına getirilerek yasal işlem yapılmaktadır. Kesinlikle hiçbir Kamu görevlisi vatandaşı arayarak hangi suretle olursa olsun para talebinde bulunmaz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle