Hoşgeldiniz  

KEMER DAYANIŞMA PLATFORMU’NDAN 2022 TURİZM SEZONU ÖNCESİ AÇIK ÇAĞRI

Semih Köken | 21 Nisan 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Türk turizmi iki yıldır devam eden ancak vaka sayılarında belirgin düşüş gözlenen Covid-19 küresel salgınının gölgesinde 2022 yaz sezonuna hazırlanıyor. Ağırlıklı olarak yabancı turistlerin ziyaret ettiği Antalya turizminin incisi, Türkiye’nin en gözde turistik beldelerinden biri olan Kemer’de, turizmin yoğun sezonu öncesi başta Kemer sakinleri ve yabancı misafirlerin karşı karşıya kalması muhtemel bir takım sorunların ve tehlikelerin önlenmesini talep etmek üzere bir araya gelen Kemer Dayanışma Platformu gönülleri endişelerini dile getirdi.

 Yabancı turistlerin temel ihtiyaçlarına ulaşım noktasında bir çok potansiyel sorunun hiçe sayılmasından ve alınması gereken önlemlerin sürekli göz ardı edilmesinden rahatsız olan Kemer Dayanışma Platformu, olası krizlerin önlenmesi noktasında asayiş, gürültü kirliliği, su kirliliği, inşaatlar ve şehir düzenlemesi, elektrik kesintileri, internet kesintileri ve altyapı sorunları, artan maliyetler, ulaşım sorunları, plajların temizlik, güvenlik ve tahsisi gibi Kemer Belediyesi ve ilgili kurumların yoğun ve özenli çalışmalarıyla çözülmesi gereken problemlere dikkat çekti.

 GÜRÜLTÜ VE SES KİRLİLİĞİ

Ses ve gürültü kirliliği ile ilgili tüm kurumlar 2022 yaz sezonu öncesi ölçüm ve takipler ile ilgili kamuoyunu periyodik olarak bilgilendirmeli ve bu konuda kararlılığını hissettirmelidir. Tatil beldesinde gürültüye maruz bırakılarak evine dönen turistin bir daha gelmek isteyip, istemeyeceği konusunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ses ve gürültü kirliliği, nitelikli ve nezih misafirlerin Kemer merkezinde vakit geçirmesinin önündeki en büyük engellerden biri haline gelmiştir. Tamamlanmayan inşaatlar sebebiyle artarak süren gürültü kirliliği, Kemer ekonomisini ayakta tutan Kemer esnafının daha az ziyaretçi almasına sebep olmaktadır.

Kamusal alanlarda kullanılan hoparlör sistemlerinin turistlerimizi rahatsız etmemesi maksadıyla, belirlenmek ses yüksekliği ve desibel miktarının gözden geçirilmesi de gerekmektedir.

İNŞAAT SORUNU

Önlemleri tartışmalı şekilde devam eden inşaatlar gürültü kirliliğine yol açmaktadır. Turizm, misafir memnuniyeti prensibiyle varlığını sürdüren bir sektör olup, yıllarca çabalanarak kurulmuş turistlerle olan olumlu ilişkilerin riske atılması kabul edilemez. Acil bir şekilde gerekli önlemler alınıp, düzenlemeler yapılmalıdır. Önümüzdeki turizm sezonunda inşaat yasağına uyulması ve bununla ilgili önlemlere ağırlık verilmesi hayati önem taşımaktadır.

 ASAYİŞ

Turizm sezonunun açılmasıyla artacak belde nüfusu, gerçekleşmesi muhtemel adli vakaları ve asayiş olaylarındaki artışı tetikleyecektir. Geçmiş yıllarda karşılaşılan üzücü olayların tekrarlanmaması adına Emniyet Teşkilatı’mızın ve kolluk kuvvetlerimizin hassasiyetleriyle, olası kötü hadiselerin önüne geçilmesine inancımız tamdır. Turizm bölgelerinde yaşanan üzücü olaylar, sosyal medya ve gelişen iletişim teknolojileri vasıtasıyla anlık olarak hızla yayıldığı gibi, yerel basının olduğu kadar uluslararası basının da ilgisini çekmektedir. Korunması ve olumlu yönde reklamının yapılması gereken güzide beldemiz Kemer ve ülkemizin diğer tatil beldelerini tercih eden yabancı misafirlerin kötü olaylardan haberdar olması, ülkemizin imajına gölge düşürebilir, kurumlarımız başta tüm vatandaşlarımız da bu noktada kendini sorumlu hissetmelidir.

SU ve ELEKTRİK KESİNTİLERİ SORUNU

Son aylarda sıklıkla yaşanan su kesintileri, Kemer İlçe Merkezi’nde uzun dönem konaklayan ve Kemer ekonomisine can veren misafirlerin kafalarında bölge hakkında soru işaretleri oluşmasına yol açmaktadır. Turistler rahatsızlıklarını sıklıkla dile getirirken, önümüzdeki yıl için yapılacak rezervasyonların azalacağını tahmin etmek zor değildir. Kışın yaşanan su baskınları kamuoyunun malumudur, alınacak önlemler turizmimize yapılacak en kıymetli yatırımlar arasında olacaktır.

Enerji bütün insanlık için hayatidir. Yaşanan elektrik kesintilerinin yaz sezonunda yaşanması turistleri mağdur edebilir. Elektrik kesintileri beldenin ticari hayatına da önemli zararlar vermektedir. Tüm hatların iyileştirilmesi, belediye ile birlikte ilgili elektrik kurumlarının koordineli bir şekilde çalışmasıyla mümkündür. Gerekli hassasiyet gösterilmesi gereken diğer konu, internet bağlantılarının hızı ve altyapısı ile ilgilidir. Teknoloji çağında, dünyanın gelişmiş ülkelerinden gelen misafirlerin fiber altyapı hizmetine ulaşımı yaygınlaştırılmalıdır.

ARITMA SORUNU

Arıtmalar ve içme suyu ile ilgili son numuneler alınıp kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Rüzgar’ın etkisini hissettirdiği günlerde çevreye yayılan koku rahatsız edicidir. Altyapı sistemlerinin; yapım, yenileme ve iyileştirme noktalarında atılacak adımlar turizm sezonu öncesi hem halka hem de turistlere verilecek yerinde bir hizmet olacaktır.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ SORUNU

Nitelikli ve nezih misafirleri bölgeye çekmek ancak ferah bir çevre ile mümkündür. Çevre ve bina temizliği ile ilgili yerel belediyeler üzerine düşeni yapmalıdır. Kemer’in vitrini niteliğindeki caddelerin önlerine konulacak çöp kovalarının bile nizam içinde olması, bölgemizin ve Türk turizminin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Turizm her şeyden önce kültürdür, ve kültürümüzü; kirli, dağınık ve düzensiz sokaklar doğru bir şekilde yansıtamaz.

PLAJ SORUNU

Plajlarda misafirleri rahatsız edecek ya da güvenliklerini tehlikeye atacak su sporları gibi aktiviteler ile ilgili bilgilendirmeler yapılıp önlemler alınmalıdır. Kemer’in can damalarından olan ve Kemer ekonomisini ayakta tutan küçük ve orta ölçekli konaklama tesislerine plaj tahsisi gündeme alınmalıdır.

YAYALARIN GÜVENLİĞİ

 Önce Yaya Uygulaması’nda eksikler tespit edilip, muhtemel kazaların önüne geçilmelidir. Kurumların ortak uygulamaları her yaştan gerek yerli gerekse yabancı misafirin can güvenliğini koruma altına alacaktır.

GIDA VE HİJYEN DENETİMİ

Turistik tesislerde gıda kalitesi ve hijyenik koşullar ile ilgili güçlü denetim mekanizmasının çalıştırılması hayati önem taşımaktadır. Artan maliyetlerin, müşterilere yansıtılması sürecinde maliyetleri azaltmak adına kaliteden ödün veren anlayış, güvene dayalı ev sahipliği-misafir ilişkisini doğrudan etkiler. Turizm, harcı güvenle karılmış bir temel üzerine inşa edilir, gerekli hassasiyetler tüm kurumların sorumluluğundadır.

ORMAN YANGINLARI

Kemer, sahip olduğu milli parkları, ormanları ve habitatıyla dünyanın sayılı doğal güzelliklere sahip beldelerinden biridir. Türkiye’nin akciğerleri olan eşsiz ormanları, geçtiğimiz yaz ardışık ve günler süren yangınlarla zarar görmüştür. Bu durum bizlerin olduğu gibi, her bir vatandaşın ortak acısıdır. Geçtiğimiz yaz yaşanan yangınların tekrarlanmaması en büyük dileğimizdir. İhtimal dahilinde olan üzücü hadiselerin tekrarlanmasını önlemek adına alınacak tedbirler kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

Kemer Dayanışma Platformu, bu vesile ile 15-22 Nisan Dünya Turizm Haftası’nı kutlar, ülkemize ve bölgemize yakışır bir turizm sezonu geçirmeyi temenni eder.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle