Hoşgeldiniz  

Kemer Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı’nın açılışı Zafer Bayramı’nda yapıldı.

Semih Köken | 31 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı’nın açılışı Zafer Bayramı’nda yapıldı.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Belediyemizin imkânlarıyla yaptığımız parkı Kemer’e kazandırmanın onurunu yaşıyoruz” dedi. Gecede sahne alan Usta Sanatçı Soner Sarıkabadayı muhteşem bir konser verdi.

Kemer’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu ile birlikte Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı’nın açılış sevinci ve Geleneksel Sünnet Şöleni coşkusu da yaşandı.

FENER ALAYI İLE BAŞLADI
Coşkulu kutlamalar, Kemer Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden fener alayı ile başladı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün eşi Neşe Gül çocukları İsmail ve Lavin Gül ile birlikte katıldığı fener alayında; Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, 23. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, CHP İl Başkan Yardımcısı Cengiz Gülebay, CHP Kemer İlçe Başkanı Erdem Cesur, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Can ve Kemal Yüksel, Belediye Meclis Üyeleri Recep Yılmaz, Aslı Bayar Ulukapı, Semih Top ve Özcan Çeliktaş, belediye birim müdürleri ve çok sayıda Kemerli hazır bulundu. Turistler tarafından ilgiyle izlenen fener alayının sonunda Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan havai fişek gösterisi de renkli görüntüler oluşturdu.

AÇILIŞTA BÜYÜK COŞKU
Daha sonra Kemer Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla yapmış olduğu Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı açılışı gerçekleştirildi. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve eşi Neşe Gül’ün ev sahipliğinde yapılan park açılışında büyük coşku yaşandı.

2,7 MİLYON LİRA TASARRUF
Açılışta konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Kemer Belediyemizi tüm belediyelerin imrenerek baktıkları bir belediye haline getirdik. Seçim beyannamemizde de yer alan Çamyuva Sahil Projesi’ni bitirmenin ve bu parka 30 Ağustos Zaferimizin ismini vermenin onurunu ve gururunu tüm hemşerilerimizle birlikte yaşıyoruz. Çamyuva Zafer Parkı’nda görmüş olduğunuz her şeyi (elektrik direkleri ve tablaları hariç) belediye çalışanı arkadaşlarımız ürettiler. Artık öyle bir belediyemiz var ki kendi ihtiyacını kendisi üretiyor. Gördüğünüz parke taşlarını kaldırım taşlarını kendi taş fabrikamızda ürettik. Altyapısını ve peyzajını da kendi personelimiz yaptı. Önce ‘biz bunu ihaleye çıkaralım’ dedik ve yaklaşık 3,5 milyon liralık maliyet çıktı. Biz belediye olarak kendimiz yaptık ve 800 milyon liralık bir rakama mal ettik” diye konuştu.

“SIRADA KINDIL VAR”
Yeni projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Gül, “Gönül isterdi ki Beldibi’den Çıralı’ya kadar olan bütün alanlarda otellerle sahilin arası açık olsun, biz de sahil düzenlemesi yapalım. Ama ne yazık ki bunu yapamıyoruz. Önümüze engeller çıkıyor. Şimdi Kındıl bölgesinde yeni bir imar çalışması yapıyoruz. Denizden 70 metre içeri çektik. Sahilden 50 metre insanların kullanabileceği bir alan oluşturduk. Ondan sonraki 50 metrede günübirlik piknik alanı gerçekleştirdik. Kındıl’daki düzenlemeye de önümüzdeki günlerde başlayıp halkımızın hem sahilde yürüyüşünü ve sporunu yapmasını, hem günübirlik kullanmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK
Kındıl’daki imar planına karşı çıkan çevreler olduğuna dikkat çeken Gül, “Biz bu imar planını yaptıktan sonra istemeyenler oldu, kıyameti kopardılar. Bu parkın oraya yapılması denizden mesafenin 170 metre içeri çekilmesiyle arkadaki arazi sahipleri ne yapacaklarını şaşırdılar. Çamyuva’da da ilk önce karşı çıkmışlardı ama şimdi bizden daha çok mutlu oldular. Çünkü burada yeni bir cazibe merkezi oluşturduk, Biz sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışına sahibiz. ‘Sahil herkesin hakkıdır’ diyoruz. Kemerliler, otel misafirleri ve ilçeye gelen tüm turistler buradan yararlanma hakkına sahiptir. Sahiller hepimizin ortak malıdır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizden aldığımız Cumhuriyet bayrağını inşallah çocuklarımıza ve torunlarımıza alnımızın akıyla bırakacağız” dedi.

BAYRAM SONU TAM MESAİ
Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı açılışı ile önemli bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “İnşallah bayram sonunda çok önemli düzenlemeler yapacağız. Kemer 1, Kemer 2, Kemer 3, Tekirova, Göynük ve Beldibi’nin içlerinde çok güzel yol ve kaldırım çalışmalarımız olacak. Ben de gerekirse bu bölgelerde gidip nöbet tutacağım ve bu hizmetleri ilçemize kazandıracağız” dedi.

“RANTA DEĞİL HALKA AÇILDI”
23. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ise “Burada belediye başkanımız bir başkalarının işgal edip ranta çevirdiği yerleri yaşanacak, barınacak, nefes alınacak bir yer haline getirdi. 90 dönümlük bir araziyi ranta değil halka açmıştır. Aynı zamanda bebelerimizin sünnetini gerçekleştirdi. Gerçekten Kemer’i bir rant kenti değil, yaşanılır bir kent haline dönüştürdü. Milli bayramlarımızın ve Atatürk’ün unutturulmaya çalışıldığı bu dönemde parka 30 Ağustos Zafer Parkı verilmesi nedeniyle Başkan Gül’ü kutluyor ve Mustafa Kemal’i bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

BAŞKAN GÜL 181 ÇOCUĞA KİRVE OLDU
Açılışla birlikte Kemer Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni de gerçekleştirildi. Şenlik kapsamında Başkan Gül, 181 çocuğun kirvesi oldu. Daha önce sünnetleri gerçekleştirilen 181 çocuk sahneye alınarak altın hediye edildi. Çocukların takılarını protokol üyeleri taktı.

MUHTEŞEM KONSER
Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı’nın açılış etkinleri kapsamında usta Sanatçı Soner Sarıkabadayı sahne aldı. Konseri izleyen Kemerliler ve turistler unutamayacakları bir akşam geçirdiler.

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, gülümseyen insanlar, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle