Hoşgeldiniz  

Kemer Belediyesinden Kıbrıs’a Atatürk Heykeli

SEMİH KÖKEN | 16 Ocak 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer Belediyesinden Kıbrıs’a Atatürk Heykeli

KKTC Lapta Belediyesi, kentin bir bölgesine büyük bir meydan yaptırdı. Meydana da Ulu Önder Atatürk’ün heykeli konulması kararlaştırıldı. Kemer Belediyesi işbirliği ile Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Türkiye’de heykeli uygun fiyata yapılması için kardeş şehir olduğu Kemer Belediyesi’nden yardım istedi. Bağımsız Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de, “Madem böyle bir şeye ihtiyaç var, heykeli biz yaptıralım ve size armağan edelim” karşılığını verdi.
Kemer Belediyesi, kısa süre içerisinde yaptırdığı heykeli Lapta Belediyesi’ne armağan etti ve KKTC’ye gönderdi. Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy yaptığı açıklamada, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e bu hizmetinden dolayı teşekkür etti. Namsoy, “Atatürk, Türklüğün lideridir. Devrimler yapmış bir liderdir. Biz Kıbrıslılar olarak Atatürkçü bir milletiz ve her zaman onun izinden yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu. 3.30 metre boyunda, 1,5 metre enindeki Atatürk heykelinin 1,5 aya kadar, çalışmaları süren meydana dikilmesi bekleniyor.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Atamızın heykelini yaptırıp Lapta Belediyesi’ne armağan etmek benim için gurur verici bir hizmet olmuştur. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, yaptırdığımız bu heykelle de bir kez daha minnetle anarken onu unutturmamak için onun yolunda yürüyoruz. Ruhu şad olsun Yavru vatanımız Kıbrıs’a hayırlı olsun” dedi.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut ve açık hava

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle