Hoşgeldiniz  

Kemer Belediyesi ücretsiz üniversite hazırlık kursu açacak

Semih Köken | 04 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer Belediyesi ücretsiz üniversite hazırlık kursu açacak

 

MECLİSTEN MÜJDELİ HABER

Kemer Belediye Meclisi’nden üniversiteye hazırlanan gençler için müjdeli bir haber geldi. Meclisin aldığı kararla belediye tarafından ücretsiz YGS kursu açılacak. Mecliste ayrıca Hastane Caddesi’nin isminin Şehit Piyade Er İsmet Sevinç Caddesi olarak değiştirilmesi ve bazı projeler için Başkan Gül’e borçlanma yetkisi verilmesi karara bağlandı

Kemer Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının açılış konuşmasını yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, tüm turizmcilere ve ilçe esnafına hayırlı bir sezon diledi. Ardından 13 gündem maddesinin görüşülmesine geçildi.

ÜCRETSİZ ÜNİVERSİTE KURSU
Meclisten, üniversiteye hazırlanan gençler ile velilerini sevindirecek bir karar çıktı. Kemer Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalayacağı protokolle üniversiteye hazırlanan gençler için ücretsiz kurs açacak. Kurs merkezinin neresi olacağının önümüzdeki günlerde saptanacağını kaydeden Başkan Gül, “12’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek hazırlık kursumuzda 260 öğrencimize 11 öğretmen tarafından ders verilecek. Kursiyerlerimizi maddi geliri düşük olan aileler arasından seçeceğiz. Kursa gelecek öğrencilerimizin ulaşımını da ücretsiz olarak sağlayacağız. Bu hizmetin ilçemize hayırlı olmasını dilerim” dedi. Belediyeye kurs açma yetkisinin verildiği madde oy birliği ile kabul edildi.

ŞEHİDİN İSMİ CADDEYE VERİLDİ
Meclisin gündeminde yer alan Kemer Hastane Caddesi’nin isminin değiştirilmesi ve Hakkari Aktütün’de şehit olan ve ailesi Kemer’de yaşayan Şehit Piyade Er İsmet Sevinç’in isminin Kemer’de bir caddeye verilmesi ile ilgili maddeler birleştirilerek görüşüldü. Bu görüşme sonucunda; Hastane Caddesi isminin Şehit Piyade Er İsmet Sevinç Caddesi olarak değiştirilmesine oy birliği karar verildi. Başkan Gül, “Burada Kemer Devlet Hastanesi varken konulan isim, hastanenin caddeden taşınması ile anlamını yitirdi. Şehidimizin ismini bu caddede yaşatacağız” diye konuştu.

KEMER’E YENİ VİZYON PROJELER
Meclis üyelerine Arslanbucak Mahallesi ve Kuzdere Mahallesi’nde yapılacak olan spor, kültür ve sosyal donatı alanları içeren 2 ayrı proje hakkında brifing veren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bu tesislerin hayatı geçirilmesi için 6,7 milyon liralık borçlanma yetkisi istedi. Tesisler bittiğinde Kemer’in yeni cazibe merkezlerine kavuşacağını vurgulayan Gül, “İçinde yüzme havuzu, spor salonu, çok amaçlı salonlar, ibadethane yer alacak olan bu tesisler Kemer’de önemli bir eksikliği giderecek. Her yaştan hemşerilerimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek” dedi. Görüşme sonucunda meclis üyeleri tarafından Başkan Mustafa Gül’e borçlanma, temlik ve ipotek işlemleri için yetki verildi.

DİĞER MADDELER
Kemer Belediyesi Meclisi Ağustos ayı toplantısında belediye bünyesinde Yapı Kontrol Müdürlüğü kurulması da karara bağlanırken Göynük Mahallesi için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Birinci Etap, İkinci Etap ve Üçüncü Etapları da kabul edilerek yürürlüğe girdi. Yeni Kemer Belediye Spor Kulübü Derneği’ne tahsis edilen Tekirova’daki parselin tahsisinin iptal edilmesi de mecliste karara bağlandı. Meclisin bir diğer karar ise Mehmet Altıntaş tarafından yapılan şartsız bağışın kabul edilmesi oldu. İmar Komisyonu’nun Arslanbucak’taki parapet (pencere çıkıntısı) yüksekliği ile ilgili raporu da meclis tarafından onaylandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle