Hoşgeldiniz  

Kemer Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısında Önemli Kararlar Alındı

Semih Köken | 01 Mart 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısında Önemli Kararlar Alındı

Kemer Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Başkan Mustafa Gül’ün Başkanlığında yapıldı. Meclis üyelerinden MHP’li Sedat Akan ve AKP’li Ramazan Aslancan’ın katılmadığı toplantında bir önceki toplantında alınan kararlara ait karar özetlerin okunması ile devam edildi.
Açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Gül; Yurt içi ve yurt dışı turizm fuarları hakkında meclise bilgi verdi. Kemer belediyesi olarak 20 ülkede turizm fuarına katılıyoruz. Bizde her hafta bir fuara giderek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu sene turizm Bakanlığımızda iyi bir şekilde çalışmalarını sürdürür. Özellikle Avrupa’daki Ataşelerimizin hararetli bir şekilde bütün acentelerle birlikte fuarlarda bulunmaları oradaki katılımcılara bir güç bir güven veriyor. Almanya da bu sene yaklaşık 15 in üzerinde fuar yapılıyor. Bunların önemli olanlarına bizde Kemer Belediyesi olarak 6 tanesine katıldık. Tabi ki bunlara bu sene Turizm Bakanlığı olarak destek verirse katılım oranı fazla olursa bu ileriki yıllarda daha da artacak veya fuar alanları genişleyecek.
Nürnberg fuarındaydık diye sözlerine devam eden Başkan Gül; “Nürnberg Fuarı yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı bir fuar. Bu fuarın önemine de değinen Başkan Gül; “Gönüller ister ki bütün otelciler oraya gitsin tanıtımlarını reklamlarını yapsınlar ama ne yazık ki Antalya’dan bir tane otelcimiz katılmış diyerek sitem etti. Bu fuarlara ne kadar çok katılımcı olursa turizm için iyi olur. İnşallah bundan sonrada iyi bir sezon geçirir otelcilerimiz zaten bu senede iyi bir sınav verecekler bu sınavın neticesinde inşallah seneye daha iyi oluruz. Otelcilerinde bizimle yaptığı iş birliği neticesinde şuan Avrupa’da Dört büyük dergide Kemerin reklamları yapılıyor. Belediye ve otelcilerimiz olaraktan bu dergilere sponsor olduk. Önümüzdeki günlerde yurtdışında araba giydirmeleri otobüs giydirmelerini de yapacağız. Elimizden geleni Kemer için yapmaya çalışıyoruz. Kemer belediyesi de her turizm fuarına katılmaya çalışıyor. Bu farlara katılmamız da Bakanlık tarafından takdirle karşılanıyor. İstanbul Sultanahmet’teki olaylara da değinen Başkan Gül İstanbul’daki yaşanan olaylardan dolayı Alman Konsolosuna bir yazı yazarak ömür boyu ölenlerin birinci derecedeki akrabaların ömür boyu bir tatil vadettik.ve bunun yanında Jandarma Genel Komutanlığımıza yazı yazdık. Ankara’daki 28 tane şehit olan vatandaşlarımızın yakınlarına ve 7 hazirandan bugüne kadar ölen askerlerimizin yakınlarına yazın Kemer’de tatil verebileceğimizi bir yazı yazarak bildirdik. Bunun yanında Emniyet Genel Müdürlüğümüze bir yazı ile bildirdik. Bir nebzede olsa onlara moral verebilmek için belediye olaraktan böyle bir kampanyada başlattık. Dedi ve gündem maddelerine geçildi.
Gündemin Üçüncü Maddesinde yer alan, Belediye Norm kadrosunda yapılacak iptal ihdas konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Belediye boş kadro karşılığı 7sözleşmeli personel çalıştırılması v e ödenecek ücretlerinin belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin beşinci maddesinde yer alan Antalya’da düzenlenecek olan “6. Uluslar arası Belediye, Belediye Ekipmanları ve Teknolojileri” fuarı ile “Antalya Expo 2016” Fuarında stant kiralanması, elektrik ve su bedelleri, tanıtım materyalleri ile diğer tanıtım giderlerinin Belediye bütçesinden karşılanması konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin altıncı maddesinde yer alan ABD Carolina Eyaleti Greenville şehri ile kardeş şehir olunması konusunun görüşülmesi oy çokluğu il kabul edildi.
Gündemin yedinci maddesinde yer alan Beldibi yerleşmesinin ayrı bir mahalle olarak tescil edilmesi konusunun görüşülmesi oy birliği kabul edildi.
Meclise sunulan bir önerge’de ise; geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Sur ilçesinde Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serdar Akın’ın ailesine bir adet ev alınması konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edilerek Bütçe Komisyonuna sevk edildi.
Meclise sunulan ikinci önerge’de “Sultanahmet’te yaşamını yitiren Alman turistlerin ailelerine Kemer’de ömür boyu tatil imkanı verilmesi konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
AK Parti Kemer İlçe Başkanlığına seçilen Halit Çilengir’i tebrik eden ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ; “yeni ilçe başkanlığınız hayırlı olsun inşallah Kemer’imiz için hayırlı olur” dedi
Halit Çilngir ise yaptığı kıssa konuşmada; Başkan Gül’e teşekkür ederek hem Meclis üyeliği görevini hem de İlçe başkanlığını birlikte yürüteceğini dile getirerek “inşallah ilçemiz için hayırlı olur” dedi
Bir sonra ki Meclis toplantısının günün belirlenmensin ardından meclis dağıldı. Bir sonraki meclis toplantısı 4 Nisan 2016 Pazartesi saat 14.00 olarak belirlendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle