Hoşgeldiniz  

KEMER BELEDİYESİ BASIN BİLDİRİSİ

SEMİH KÖKEN | 07 Ağustos 2014 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

 

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; Kemer’de su sporları parkur alanlarının Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılması veya yaptırılması ve bu suretle ortaya çıkan üniteleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından işletilmesi veya işlettirilmesine ilişkin bir protokolün Kemer Kaymakamlığı ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalandığı ile ilgili yaptığı açıklamada sessizliğini bozdu.

SÖZDE PROTOKOL

Başkan Gül; Bir süredir resmi olmayan kanallardan gelen bilgilere göre; Kemer İlçesi sahilin de bulunan ve Kemer ilçe Sportif Turizm Kurulu kararı ile paftasında işaretli her biri altışar metrekare yüzölçümlü seksen adet olmak üzere toplam 480 metrekare yüzölçümlü su sporları parkur alanlarının Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılması veya yaptırılması ve bu suretle ortaya çıkan üniteleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından işletilmesi veya işlettirilmesine ilişkin bir protokolün Kemer Kaymakamlığı ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalandığını öğrenmiş bulunuyoruz.

CEVAP ULAŞMADI

Konu ilgili gerçek bilgiye ulaşmak üzere 4982 sayılı Bilgi Edinme  Kanunu çerçevesinde Kemer Kaymakamlığına 06/08/2014 tarihi itibari ile tarafımızdan konu ile ilgili bilgi edinme talepli bir yazı  yazılmıştır. Henüz anılan yazının cevabı tarafımıza ulaşmamıştır

HUKUKA AYKIRIDIR

Ayrıca ortada dolanan imzasız ve tarihsiz sözde bu protokole dayalı olarak Antalya Spor Kulübü Derneği, Hakan GÜRCÜOĞLU  imzalı bir yazı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan su sporları işletmelerinin 24/07/2014 tarihinde yapılan ihale ile 01/04/2014 tarihinden başlamak üzere kiralamış olduğundan bahisle  bölgemizde su sporları yapan tesis işletmecilerimizi 3 gün süre vererek  sözleşme yapmaya çağırmıştır. Bu ihalenin yapıldığı doğru olsa bile geriye dönük işletilmesi hukuka aykırıdır.

YETKİSİNİ AŞMIŞTIR

Tüm bunlar yetmiyormuş gibi turizm amaçlı spor faaliyet yönetmeliği ile bu kapsam da faaliyet yapmak isteyen işletmecilere gerekli evrakları temin etmek koşulu ile başvuran işletmecilere belge vermekle sınırlı görevi bulunan İl Turizm Müdürlüğü 06/08/2014 tarihli ve İbrahim ACAR imzalı bir yazı ile bölgemiz otelcilerine belge vermemek tehdidi ile Antalya Spor Kulüp Derneği ile sözleşme yapmaya zorlamaktadır. Bu bize göre İl Müdürünün yetkisinin dışına çıkmasıdır.

TACİZE SESSİZ KALINMAYACAK

Kıyının gerek imar açısından gerekse planlanması açısından kontrolü 3621 sayılı Kıyı Koruma Kanunun 19. Maddesi ile Belediyemize verilmiş olmasına karşın tüm bu gelişmeler Kemer Belediyesi bilgisi dışında oluşmuştur.

Kemer Belediyesi bu konuda  gerek yasal haklarının çiğnenmesine, gerekse yasadışı uygulamalarla bölgesin de faaliyet  gösteren işletmecilerin taciz edilmesine sessiz kalmayacaktır. Konu ile ilgili gerçek bilgilere ulaşıp, gereken incelemeler yapıldıktan sonra hukuki yollarla gerek belediyemizin gerekse bölge işletmecilerinin gasp edilen hakları alınacaktır ve bundan kimsenin  kuşkusu olmasın.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle