Hoşgeldiniz  

Kemer Altın Nar Yağlı Güreşlerine hazırlanıyor

SEMİH KÖKEN | 09 Eylül 2014 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Ata sporumuz olan güreşin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla 14 Eylül 2014 tarihlerinde 11’nci düzenlenecek olan Gelenekselaltın nar güreş (2) altın nar güreş (3)
Kemer Ahmet Erkal tesislerinde gerçekleştirilecek olan Altın Nar Yağlı Güreşleri bu yıl yine yoğun bir katılım bekleniyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden birçok pehlivanın katılacağı güreşlere bu yılda yüksek sayıda güreş sever bekleniyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; Turizm kenti olan ilçemizde Ata sporumuz güreşin yaşatılması ve tanıtılması amacıyla ilkini 1994 yılında başlattığımız Altın Nar Yağlı güreşlerini göreve geldiğimiz iki dönemdir devam ettirmenin heyecanı içerisindeyiz. Kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması ve yabancı misafirlerimize tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz güreşleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılım bekliyoruz. Ülkemizin çeşitli illerinden gelecek olan pehlivanlarımızı ve konuklarımızı Kemer’de ağırlayacağız. Kemer her zaman olduğu gibi yağlı güreşlerin merkezi olacak ‘’dedi. Ayrıca Başkan Gül; Pazar Günü yapılacak olan 11’nci Geleneksel Kemer Altın Nar Yağlı Güreşlerine tüm güreş severleri davet etti.
Tarihi Kırkpınar Mehter takımı, Kemer Belediyesi önünde başlayan ve 3 gün boyunca Kemer’in çeşitli caddelerinde gösterilerini sürdüreceklerdir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle