Hoşgeldiniz  

KAZI MALZEMELERİ KEMER BELEDİYESİ’NDEN

Semih Köken | 06 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Turizm, Yaşam A- A+

KAZI MALZEMELERİ KEMER BELEDİYESİ’NDEN

 

Phaselis kazısına belediye desteği

Antalya Müzesi tarafından gerçekleştirilen Phaselis Antik Kenti kazısına Kemer Belediyesi de destek veriyor. Kazıda kullanılacak malzemeleri Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül adına Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel teslim etti.

Milattan Önce 7’inci yüzyıldan başlayıp Milattan Sonra 12’inci yüzyıla kadar çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Phaselis Antik Kenti’nde 5 yıl süren yüzey araştırmalarından sonra geçtiğimiz ay kazıya başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Akdeniz Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği kazı çalışmalarına Kemer Belediyesi de destek veriyor.

MALZEMELER TESLİM EDİLDİ
Kazıda kullanılacak malzeme ve ekipmanlar belediye tarafından sağlanıyor. Kazı ekibinde yer alan Prof. Dr. Murat Aslan(Arkeolog) , Doç. Dr. Nihal Tüner Önen (Arkeolog), Betül Gürel (Arkeolog), Tolga Karahan(Arkeolog), Aykan Akçay(Filolog), Elif Altan (Arkeolog) ve Şenkal Kileci (Filolog) ile Phaselis Araştırma İstasyonu’nda bir araya gelen Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, kazıda kullanılacak malzemeleri ekibe teslim etti. Ekip adına konuşan Prof. Dr. Murat Aslan, bu desteği için Kemer Belediyesi’ne teşekkür etti.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”
Kazıda görev alan tüm ekibe teşekkür eden Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, “Bölgemizin tarihi ve kültürel değerlerinin gün yüzüne çıkarılması, hem ilçemizin ülkeye ve dünyaya tanıtılması, hem de turizm açısından son derece önemlidir. Kazı çalışmaları için gerekli olan araç ve gereçleri Belediye Başkanımız Mustafa Gül adına büyük bir mutlulukla teslim ediyorum. Kemer Belediyesi olarak burada görev yapan çok değerli bilim insanlarına her zaman desteğe hazırız” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle