Hoşgeldiniz  

Kazakistanlı gazeteciler Expo 2016’da

Semih Köken | 01 Haziran 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Kazakistanlı gazeteciler Expo 2016’da

KAZAKİSTANLI televizyon muhabir ve kameramanları, gazetelerin genel yayın yönetmenleri, köşe yazarları ve Ankara temsilcileri, Türkiye’nin ilk Expo’su olan Expo 2016 Antalya Sergi Alanı’nı ziyaret etti.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Türk Hava Yolları (THY), Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Kazakistan Ankara Büyükelçiliği ve Antalya Konsolosluğu işbirliğiyle hazırlanan programa katılan 16 Kazakistanlı gazeteci, Aksu İlçesi’ndeki Expo 2016 Antalya sergi alanına geldi. Konuk gazeteciler 1121 dönümlük alanı buggyle gezdi.

Antalya’nın turizm, tarım ve sağlık potansiyeli inceleyip Kazakistan medyasına taşıyacak olan gazeteciler, Expo 2016 Antalya’ya katılan ülkelerin pavilyonlarını gezdi. Çocuklar için tasarlanan 8 dönüm alan üzerine kurulu, 100 metre çapındaki Çocuk Adası, Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi, EXPO Kulesi, Kongre Merkezi, Restoranlar Sokağı’nı gezip çekimler yapan Kazakistanlı gazeteciler, kendi ülkelerinin pavilyonunda da çekimler yaptı.

Gelecek yıl Astana’da yapılacak Expo 2017 için de fikirler edinen Kazakistanlı gazeteciler, sergi alanına hayran kaldıklarını belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle