Hoşgeldiniz  

Kaymakamdan kask uyarısı

Semih Köken | 29 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kaymakamdan kask uyarısı

FİNİKE Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, motosiklet sürücülerini kask kullanmaları konusunda uyararak, “Amacımız ceza kesmek değil, kask kültürü oluşturmak” dedi.

Finike İlçe Danışma Kurulu toplantısı İlçe Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda yapıldı. Toplantıya, Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Oskay, Emniyet Müdürü Başaran Şanlı, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, muhtarlar, toplum destekli projelerde görev alan polisler katıldı. Toplantıda, asayiş, trafik düzenlemeleri ve kask takma konuları ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Arslanköylü, “Yaşadığımız her yerde güvenlik varsa huzur olur. Emniyet ve jandarma kolluk kuvveti olarak toplumun güvenliğini sağlanmasında ki temel görevi Anayasal olarak belirlenmiştir. Emniyetimiz ve jandarmamız bu işte görevli asli kurumlar olsa da,  vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, milli eğitim ve sağlıkta görevli kişilerinde bu anlamda sorumluluk duymaları, huzurlu ve güvenli toplum hedefine ulaşma açısından önemli katkı sağlıyor. Finike ilçesi mülki sınırları içerisinde bu uygulamaları sağlıklı yapabilirsek toplum menfaatine verimli sonuçlar elde edebiliriz” dedi.

KASK KÜLTÜRÜ OLUŞTURMAK

Toplantıda, bazı muhtarlar çarşı içinde esnafın kısa mesafelerde kask takmama konusunda talepleri olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Kaymakam Arslanköylü; “Motosiklet kullanırken çarşı içi, çarşı dışı diye bir şey yok. Kurallar topluma eziyet olsun diye konulmaz. Motosikletle kazaya karışan birinin hayatta kalma olasılığı çok zayıf. Toplum menfaati her şeyden önce gelir. Amaç ceza kesmek değil insanların hayatını korumaktır. Kask takılması konusunda bir kültür oluşturmamız gerekiyor. Amacımız öğretici olmak ve bilinçlendirmek. Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

KASK VE TESCİLSİZ MOTOSİKLETLERE KARŞI MÜCADELE BAŞLATTIK

Finike Emniyet Müdürü Başaran Şanlı da asayiş ve trafik uygulamalarına yönelik bilgi aktardı. Kask takmanın önemli olduğunu belirten Şanlı, “Hırsızlık ve terör olaylarına karşı motosikletlerin plakasının açık olmasını istiyoruz. Kaskı da kendi güvenliği için takmasını istiyoruz. Bu kurallara uyanları biz trafikte durdurmuyoruz. Tescilsiz motosikletlere karşı mücadele başlattık. Bu vatandaşlarımızın kendi can ve mal güvenliği açısından çok önemlidir. Tescilsiz gördüğümüz her motosikleti alacağız. Bu uygulamalarla, hırsızlar, art niyetliler sizin motosikletlerinizi çalmayacak. Kaskını takan, plakası açık olan trafikte en güvenli şekilde seyredecektir” diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Özlem Hırlı da Toplum Destekli Polislik projeleri hakkında bilgi aktardı.

 

FOTOĞRAFLI

 

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya / Finike – FİNİKE

Foto 1 indir

FINIKE KAYMAKAMI BAHATTIN ALP ARSLANKOYLU, MOTOSIKLET SURUCULERINI KASK KULLANMALARI KONUSUNDA UYARARAK, "AMACIMIZ CEZA KESMEK DEGIL, KASK KULTURU OLUSTURMAK" DEDI.(FOTO:FINIKE-DHA)
indir

Foto 2 indir

FINIKE KAYMAKAMI BAHATTIN ALP ARSLANKOYLU, MOTOSIKLET SURUCULERINI KASK KULLANMALARI KONUSUNDA UYARARAK, "AMACIMIZ CEZA KESMEK DEGIL, KASK KULTURU OLUSTURMAK" DEDI.(FOTO:FINIKE-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle