Hoşgeldiniz  

Katar’dan EXPO 2016’ya ‘Çöl Gülü’ bahçesi

Semih Köken | 06 Nisan 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Katar’dan EXPO 2016’ya ‘Çöl Gülü’ bahçesi

‘Çiçek ve Çocuk’ temalı Türkiye’nin ilk botanik EXPO’su, EXPO 2016 Antalya’ya katılan Katar, ‘Çöl Gülü’ adını taşıyan ülke bahçesi inşaatına devam ediyor.

EXPO 2016 ANTALYA'YA KATILAN ULKELER, SERGI ALANINDA KENDI KULTURLERINI TANITACAGI BAHCE VE PAVILYONLARIN INSAATINA DEVAM EDIYOR. KATILIMCI ULKELERDEN KATAR, 'COL GULU' ADINI TASIYAN ULKE BAHCESININ YAPIMINDA SONA YAKLASTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

EXPO 2016 Antalya’ya katılan ülkeler, sergi alanında kendi kültürlerini tanıtacağı bahçe ve pavilyonların inşaatına devam ediyor. Katılımcı ülkelerden Katar, ‘Çöl Gülü’ adını taşıyan ülke bahçesinin yapımında sona yaklaştı. İnşaat çalışmalarını yakından takip eden Katar Pavilyon Direktörü Fayqaa Shkanani, Türk hükümetinin bu etkinlikte yer alması için Katar’ı da davet etmesinden mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu büyük festivalde yer almak bizim için de büyük bir onur. Burada yer alarak kardeşlerimizin bu önemli organizasyonuna destek verdiğimiz için bizler de mutluyuz. Pavilyonumuzun teması çöl kumulu. Bahçemizin adı ise ‘Çöl Gülü’. Pavilyonumuza adını veren çöl gülü, çölde kumların sıkışmasından oluşur ve görünüşü güle benzemektedir.”

Katar’ın bir çöl ülkesi olduğuna dikkat çeken Shkanani, “Katar’da çok fazla bahçe ya da orman bulamazsınız ama florada çöl bitki örtüsü var. Biz insanlara Katar’ın hızlı gelişimini ama bunu yaparken de çevreye ne kadar duyarlı davrandığını ve sürdürülebilirliğe ne kadar önem verdiğini göstermek istiyoruz. Bu nedenle EXPO 2016’da insanları şaşırtacak pek çok şey olacak” dedi.

Katar ülke bahçesinde palmiye ve çöl tipi bitkilerin yer alacağını belirten Shkanani, çok büyük bir bahçe olmasa da etkileyici ve çekici bir bahçe yaratacaklarını ifade etti. Katar Pavilyon Direktörü Fayqaa Shkanani, “Türkiye’deki bütün ailemi, kardeşlerimi, çocukları bu etkinliğe katılıp Katar pavilyonunu görmeye davet ediyorum. Çocuklar da burada kendileri için çok özel ve güzel etkinlikler bulacak. Aileleri de çok şey bulacak. Burada Katar’ı öğrenmeniz için çok şey olacak” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle