Hoşgeldiniz  

Katar, sahra bitkileriyle EXPO 2016’da

Semih Köken | 08 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

Körfez ülkelerinden Katar, sahra bitkileri ve şahinleriyle EXPO 2016’da yer alacak. EXPO 2016 Antalya projesinin çok büyük ve güzel bir proje olduğunu söyleyen Katar Ülke Komiseri Muhammed Ali Al-Khoori, EXPO’da yer almaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşmesinin ardından Katar’ın EXPO 2016’ya katılım süreci hız kazandı. Katar Ülke Komiseri Muhammed Ali Al-Khoori EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’na gelerek incelemelerde bulundu.EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılanan Al-Khoori, proje sunumunu izledi ve alanla ilgili bilgi aldı. Al-Khoori Katar’ı EXPO 2016’da en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söylerken, Genel Sekreter Yardımcısı Şengül de dost ülke Katar’ın EXPO 2016’ya katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Sunumun ardından Sergi Alanı’nda incelemelerde bulunan Katar Ülke Komiseri Muhammed Ali Al-Khoori, ülke bahçeleri için ayrılan alanda inceleme yaptı ve ülke bahçesi için ayrılan parselleri inceledi.KATAR (2)Katar adına başarılı ve güzle bir katılım gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Al-Khoori şunları söyledi:

 

“Biz bu alana kendi bitkilerimizi, ağaçlarımızı, şahinlerimizi, özel Katar kahvemizi, yemeklerimizi ve kültürümüzü taşımaya çalışacağız. Çok mükemmel bir organizasyon ve plan. 6 aylık sürede çok sayıda ülkenin bir araya geldiği ve karşılıklı etkileşimin olduğu, insanların ülkelerini tanıtma, karşılıklı iletişim kurma olanakları sağlayan çok güzel bir organizasyon”.

 

Ziyaretin sonunda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, Katar Ülke Komiseri Al-Khoori’ye EXPO 2016’nın sembol çiçeği şakayık takdim etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle