Hoşgeldiniz  

Kardeşine can oldu

Semih Köken | 02 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kardeşine can oldu

ANTALYA’da, karaciğer yetmezliği nedeniyle komaya giren 35 yaşındaki Serkan Demir, ağabeyi 37 yaşındaki Muzaffer Demir’in karaciğer dokusuyla yaşama tutundu.

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde sondaj işçiliği yapan Serkan Demir’e sarılık ve hepatit şikâyetiyle başvurduğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde siroz teşhisi konuldu. Karaciğer nakli olması gerektiği söylenen Serkan Değer’e, 23 Ağustos’ta ağabeyi Muzaffer Demir’den alınan karaciğer dokusu başarıyla nakledildi.

‘KARDEŞİME CAN BORCUM VAR’

İki ay önce aniden gelişen hastalığının kendisini şoke ettiğini söyleyen Serkan Demir, “Rahatsızlığım aniden ortaya çıktı. Hemen doktora başvurdum. Bağışçı aramak ve nakil için zaman olmayabilirdi. Ağabeyimden karaciğer nakli yapıldı. Kardeşime can borcum var” diye konuştu.

Denizli’de bir kimya fabrikasında çalıştığını, kardeşi Serkan’a karaciğer nakli yapılması gerektiğini duyduğunda ‘Aslında biz bir bütünün parçalarıyız, ona canımı bile veririm’ diyerek verici olduğunu söyleyen Muzaffer Demir, “Karaciğer dokusunun benden alınmasını istedim. Kendime geldiğimde hemen kardeşimi sordum. Onun kurtuluşuna vesile olduğum ve yeniden hayata bağladığım için çok mutluyum” dedi.

Baba 58 yaşındaki Mehmet Demir de hastalığı döneminde oğlunun çok zor günler yaşadığını söyledi. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkez doktorlarının yaptıkları uyarıların çok önemli olduğunu, bu uyarılar sayesinde hızlı hareket ettiklerini söyleyen Demir, “Çok şükür Allah onları bana bağışladı” dedi.

NAKİL HAYAT KURTARDI

Serkan Demir’e ekibiyle karaciğer naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, daha önce hiçbir şikayeti olmayan, son aylarda Hepatit B’ye bağlı ani karaciğer sirozu nedeniyle hastanın hayati risk yaşadığını söyledi. Prof. Dr. Aydınlı, “Hastayı hemen acil karaciğer bekleme listesine aldık, ancak çok fazla zamanı yoktu. Verici olmak için gönüllüler vardı. Hızla testler yapıldı. Hastanın ağabeyinin nakil için uygun olduğu belirlendi. Yaklaşık 8 saat süren naklin ardından her iki kardeşin de sağlık durumları iyi” diye konuştu.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle