Hoşgeldiniz  

Karaçay: Arıtma üstü kapalı ve kokusuz olacak

Semih Köken | 17 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Karaçay: Arıtma üstü kapalı ve kokusuz olacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürü Faruk Karaçay, geçen yıl iyileştirme çalışmaları yapılan Kemer Atıksu Arıtma Tesisi’nin projeyle 100 bin kapasiteye çıkarılarak hizmet vereceğini, ihtiyaç halinde ise kapasite artımına olanak sağlayacak şekilde yapılacağını söyledi.

ASAT tarafından Kemer’in Merkez Mahallesi Karayel Caddesi’nde günlük 21 bin 415 metreküp kapasiteyle çalışan atıksu arıtma tesisi yıkılarak günlük 100 bin metreküp kapasiteli yeni tesis yapılıcak. İlçede 230 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu mevcut Kemer Atıksu Arıtma Tesisi, planlanan proje kapsamında kademeli olarak yıkılacak. 

ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, yeni Kemer Arıtma Tesisi ile ilgili bilgi verdi. Karaçay yaptığı açıklamada; “Kemer’de bulunan arıtmamızın üstü kapatılarak kapasitesi büyütülüp 100 bin kişiye hitap edecek. İhtiyaç halinde ise kapasite artımına olanak sağlıyacak şekilde yapılacak” dedi.

Proje ile birlikte Beldibi Arıtma Hattı’nın deniz yoluyla Kemer’e bağlanacağını belirten Karaçay; “Böylelikle arıtma bölgesinde koku kalmayacak. Arıtmamızda biyolojik olacak. Özellikle ileride talep olur ise arıtılan su otel sahalarında sulama olarak kulanımı sağlanabilir. Bu yapılacak söz konusu projenin hazırlıkları bitti ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak.”

‘ARITMALARDA SIKINTI YOK’

Projenin ikinci ayağı olan Çamyuva-Tekirova Mahalleleri tarafına yapılacak arıtma tesisininde yine üstü kapalı ve kokusuz olacağını söyleyen Karaçay;  “Geçtiğimiz yıl ise arıtmalarımızda iyileşmeler yapıldı. Şu anda arıtmalarımızda herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

‘OVACIK SU HATTI BİTTİ’

Yapımı devam eden Ovacık İçme Suyu Hattı’nın da bitiği belirten Karaçay, önümüzdeki günlerde şebeke hattına su verileceğini söyledi.

Karaçay ayrıca; “Su kaçakları ile ilgili olarak ekiplerimiz yoğun çalışma yapılmakta. Bu çalışmalarda ise öyle kaçaklar bulundu ki. insanlar kaçak olarak seralarını suladıklarını bulduk. Antalya’da bu tür kaçakların olmaması için çok titiz çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.Kemer Gözcü

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle