Hoşgeldiniz  

Kan Şekeri Belirtileri

Semih Köken | 16 Şubat 2015 | Gündem A- A+

Kan şekerinin belirli normal değerlerin üzerinde olması yüksekliğine düşük olması ise kan şekeri düşüklüğüne neden olmaktadır. Kan şekerinin yüksek olması şeker hastalığının belirtileri arasında yer almaktadır. Normal bir açlık kan şekeri 70 ile 100 mg arasında tokluk kan şekeri değeri ise 140 mg olmalıdır. Kan şekerinin yüksek seyretmesi çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşılmasına sebep olmaktadır. Kan şekerinin yüksek olduğuna dair belirtiler arasında, ağız kuruluğu, suyu gereğinden fazla içme gereksinimi, olağandan fazla idrara çıkma, sürekli yorgunluk ve uykusuzluk hali, sık sık yemek yeme isteği ya da iştahsızlık, sebebi olmayan kilo kaybı, ciltte pullanma ve döküntü, açılan yaraların oldukça geç iyileşmesi bulunmaktadır. Günümüzün en önemli hastalıkları arasında yer alan şeker hastalığı ömür boyu süren bir hastalıktır.

Mucize olarak nitelendirilen ve yüksek kan şekerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olan ve özellikle son birkaç yıldır etkisi fark edilen tarçın yüksek kan şekeri olan hastalar için büyük bir umut olmuştur. Eski çağlardan beri pek çok faydası ile gözde baharatlar arasında yer almakta olan tarçın çiğ yenilerek tüketilebileceği gibi çay olarak demlenerek içilmek sureti ile de tüketilebilir. Günde üç çay kaşığı tarçın yenmesi kan şekerinin kontrol altına alınmasını sağlamaktadır. Diğer bir tüketim şekli ise çay gibi demlenmesidir. Kabuk tarçın kaynamış suda 10-15 dakika sureti ile demlenerek hazırlanan çay her gün birkaç bardak içilerek tüketilebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tarçının kan şekerini düşürmesidir ve düşük kan şekeri olan kişiler tarafından tüketilmemesidir. Çünkü kan şekerini düşürdüğü için düşük kan şekerine sahip kişiler için uygun değildir.

Düşük kan şekeri de yine yüksek kan şekeri gibi insan sağlığını tehdit eden rahatsızlıklardan birisidir. Ancak yine doğal yollar ile bu hastalığın etkilerini en aza indirmek de mümkündür. Bilinen en doğal yöntemlerden birisi de bal olup düşük kan şekerinin normal seviyeye gelmesine yardımcı rol oynamaktadır. Ancak bu durum her bal için söz konusu değildir. Hele günümüzde pek çok sahte balın piyasa da dolaştığı göz önüne alınacak olursa eğer bal seçiminde büyük özen gösterilmesi gerektiği bir kez daha anlaşılacaktır.

Hem düşük kan şekerinin hem de yüksek kan şekerinin tedavi edilmesinde etkili rol oynayan bitkisel çözümler bulunmaktadır. Bitkisel beslenme kürleri vücudun sadece var olan hastalıklara karşı değil ilerleyen dönemde karşılaşılması muhtemel hastalıklara karşıda koruyucu rol üstlenmektedir. Ancak bitkiler de ilaçlar gibi bir uzmana danışılmadan tüketilmemesi gerekmektedir. Uzman hekim kontrolünde gerekli i ve kontrollerin ardından tüketilmelidir. Dengeli ve sağlıklı beslenmede kişilerin sağlıklarını korumaları ve hastalıklardan korunmaları için oldukça büyük önem taşımaktadır. Yine organik ürünlerin kullanımı da bir o kadar önemlidir.

http://www.faydalarizararlari.com/

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle