Hoşgeldiniz  

Kampusta sinema salonunun kapatılmasını protesto ettiler

Semih Köken | 22 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

(DHA) – AKDENİZ Üniversitesi Sinema Kulübü öğrencileri, kampus içindeki sinema salonunun kapatılmasını yürüyüşle protesto etmek istedi, ancak polis engeliyle karşılaştı. Görüşmelerinden sonuç alamayan öğrenciler, yolda oturma eylemi yaptı. Bu sırada öğrenciler, ‘Polis, sinema güzel şey aşkısı’ sloganı attı.
AKDENIZ UNIVERSITESI'NDE SINEMA SALONLARI KAPATILAN SINEMA KULUBU OGRENCILERI, YURUYUS IZNI VERMEYEN POLISE, "SINEMA GUZEL SEY ASKISI" DIYE SESLENDI.(FOTO:BULENT TATOGULLARI/ANTALYA-DHA)
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sinema Kulübü öğrencileri, Türkiye Sinema Haftası etkinliği kapsamında etkinlik düzenleyecekleri, kampus içindeki Olbia Salonları’na, kendilerine bilgi verilmeden kilit vurulmasına tepki gösterdi. Tüm çabalarına rağmen sonuç alamayan öğrenciler, ‘Salonlar Dolacak Sinema Kazanacak’ yazılı pankart açarak durumu protesto etmek istedi. Olbia Çarşısı içinden yürüyüşe geçen yaklaşık 50 öğrenci, ‘Özgürlük sözümüz, sinema gücümüz’, ‘Korkma sinemadan korkma’, ‘Sinema hakkımız engellenemez’, ‘Sinemaya çekilen setler yıkılsın’ sloganları eşliğinde Rektörlük yoluna kadar geldi.

‘SİNEMA GÜZEL ŞEY AŞKISI’

Kampus içinde her türlü yürüyüşün yasak olması nedeniyle öğrencilerin yürüyüşüne izin verilmedi. Özel güvenlik ve Çevik Kuvvet ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Sinema Kulübü temsilcileri polisle görüşmelerinden sonuç alamayınca yolda oturma eylemi yaptı. Öğrenciler bu sırada polislere yönelik, ‘Polis, sinema güzel şey aşkısı’ slogğanı attı. Bu slogan gülüşmelere yol açtı.
AKDENIZ UNIVERSITESI'NDE SINEMA SALONLARI KAPATILAN SINEMA KULUBU OGRENCILERI, YURUYUS IZNI VERMEYEN POLISE, "SINEMA GUZEL SEY ASKISI" DIYE SESLENDI.(FOTO:BULENT TATOGULLARI/ANTALYA-DHA)
AÜ Sinema Topluluğu adına konuşan Büşra Uyar, 20 yıldır faaliyet gösteren topluluk üzerinde her yıl baskının arttığını savundu. Yıllardır sinema topluluklarına ait salonların son dönemde Medikososyal tarafından kendilerine verilmediğini aktaran Uyar, bunun yerine adı duyulmamış toplulukların faaliyetine izin verildiğini belirtti. Uyar, “Baskılara rağmen topluluk etkinliklerini kafelerde gerçekleştirdi. Son olarak Türkiye Sinema Haftası etkinliği için 15 gün önceden gösteri için Olbia Salonları için dilekçe verilmiş, fakat onaylanmamıştır. Bu konuda kulübe de bilgi verilmemiştir. Etkinliğe 20 dakika kala salonların kapılarına kilit vurulmuştur. Etkinliğe katılmak isteyenler mağdur edilmiştir” diye konuştu. Uyar, AÜ Sinema Kulübü olarak keyfi uygulamaların, salon kısıtlamalarının, faaliyetlerdeki sansürün, yersiz baskının kaldırılarak, kulüplerin özgürleşmesini beklediklerini aktardı.

Açıklamanın ardından eylem sona erdi, öğrenciler dağıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle