Hoşgeldiniz  

Kalp deliği robotla kapatıldı

Semih Köken | 20 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kalp deliği robotla kapatıldı

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, robotik ameliyatla kalbindeki delik kapatıldıktan 3 saat sonra yürüyen 42 yaşındaki Songül Umur, 5 gün sonra normal yaşamına döndü.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Kliniği’nde Doç. Dr. Mustafa Emmiler tarafından ilk defa robotik cerrahi yöntemiyle bir hastaya kalp deliği kapatma operasyonu gerçekleştirildi. Doğuştan kalbinde delik olduğunu başka bir muayene sırasında tesadüfen öğrenen Songül Umur’a robotla ilk kalp deliği kapama ameliyatı, baştan sona izlenip görüntülendi. Kalp dışında bulunan zardan alınan yama kullanılarak, hastanın kalbindeki 3 santimetre boyutundaki delik kapatıldı. Umur, ameliyattan 5 gün sonra normal yaşamına döndü.
ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NDE, ROBOTIK AMELIYATLA KALBINDEKI DELIK KAPATILDIKTAN 3 SAAT SONRA YURUYEN 42 YASINDAKI SONGUL UMUR, 5 GUN SONRA NORMAL YASAMINA DONDU. (MUSTAFA EMMILER - SONGUL UMUR) (fOTO:ANTALYA-DHA)

YÖNTEMİN AVANTAJLARI

Robotik cerrahi yöntemiyle yapılan ameliyat sayısının giderek artış gösterdiğini söyleyen Doç. Dr. Emmiler, “Bu yöntemin avantajları arasında, öncelikle çok küçük kesiden yapıldığı için hastaların daha az ağrısı oluyor. Daha kısa sürede normal yaşamlarına dönebiliyorlar. Hastalar göğüs kemiklerinin açılmasından korunmuş oluyor. Yüksek çözünürlüklü kamera sayesinde görüntü cerrahın önünde bulunan 3 boyutlu bir ekrana yansıtılıyor. Bu da cerraha çok zor görülebilen yerlere ulaşarak, daha iyi bir ameliyat gerçekleştirme imkanı sağlıyor” diye konuştu.

BİRİNCİ GÜN SERVİSE ALDIK

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ilk robotik kalp vakasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Doç. Dr. Emmiler, “Bu yöntemle hastanın doğuştan kalbinde bulunan deliği onardık. 3 santimlik bir kesiden bu operasyonu gerçekleştirdik. Kozmetik olarak hastada önemli hiçbir iz kalmayacak” dedi.

Kliniklerinde yılda 600 civarında açık kalp operasyonu gerçekleştirdiklerini aktaran Doç. Dr. Emmiler, “Da Vinci Robotik Sistemi ile kaburga kemikleri arasından gerçekleştirdiğimiz operasyonlarımızı, daha da küçük kesilerden gerçekleştireceğiz. Uygun vakalarda bölge halkına hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

KALBİNDE DELİK OLDUĞUNU 40 GÜN ÖNCE ÖĞRENDİ

Kalbinin doğuştan delik olduğunu 40 gün önce öğrendiğini anlatan Songül Umur ise “Hiçbir sorun yaşamıyordum, ancak nefes alamıyordum. Önce Atatürk Devlet Hastanesi’ne gittim, oradan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirildim. Yapılan muayene sonunda deliğin çapının büyük olduğu tespit edildi. Robotla kapatılacağını söylediler. Karşılıklı görüşmeler neticesinde ameliyatı kabul ettim. Bugün ameliyat sonrasında 5’inci günüm. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle