Hoşgeldiniz  

Kaleiçi Old Town Festivali’ne yoğun ilgi

Semih Köken | 05 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kaleiçi Old Town Festivali’ne yoğun ilgi

ULUSLARARASI Kaleiçi Old Town Festivali’nin katılımcı ülkeleri Küba, İtalya ve Filistin heyetleri, Muratpaşa Belediyesi’ni ziyaret etti. Konuklar, Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Muratpaşa Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı.
ULUSLARARASI KALEICI OLD TOWN FESTIVALI'NIN KATILIMCI ULKELERI KUBA, ITALYA VE FILISTIN HEYETLERI, MURATPASA BELEDIYESI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Kaleiçi Old Town Festivali onur konuğu Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, Konsoloslar Abel Martınez Grandıo, Mayvet Gonzales, Filistin Betlehem Belediyesi Genel Sekreteri Anton Marcos, İtalya’nın İzmir Konsolosu Luıgı Lanuzzı, Arpino Belediye Başkanı Rea Renato, L’aquıla Ticaret Odası Başkanı Augustıno Del Re ve diğer heyet üyeleri, Muratpaşa Belediyesi’ni ziyaret etti.
ULUSLARARASI KALEICI OLD TOWN FESTIVALI'NIN KATILIMCI ULKELERI KUBA, ITALYA VE FILISTIN HEYETLERI, MURATPASA BELEDIYESI'NI ZIYARET ETTI.BASKAN UYSAL VE KONUKLAR, KALEICI OLD TOWN FESTIVALI ONUR KONUGU KUBA'DAN RESSAM ANDY CANO'NUN RESIM VE FOTOGRAF SERGISINI ZIYARETE ACTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Muratpaşa Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi Çocuklar Korosu, konukları çiçeklerle karşıladı. Başkan Uysal tüm konuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Kreş ve Gündüz Bakımevi Çocuklar Korosu, İngilizce ‘hoş geldiniz’ dedikleri konuklar için mini bir gösteri sundu. Çocuklar, konuklara İngilizce şarkılar söyledi.
ULUSLARARASI KALEICI OLD TOWN FESTIVALI'NIN KATILIMCI ULKELERI KUBA, ITALYA VE FILISTIN HEYETLERI, MURATPASA BELEDIYESI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KÜBA RESİMLERİ

Başkan Uysal ve konuklar, Kaleiçi Old Town Festivali onur konuğu Küba’dan ressam Andy Cano’nun resim ve fotoğraf sergisini ziyarete açtı. Muratpaşa Belediyesi fuayesindeki sergi, festival süresince açık kalacak. Sergi açılışında konuşan Başkan Uysal, “Küba, paylaşımın başkentidir. Festivalimizde ve bugün, bu sergi ile kültürlerini, sanatlarını bizlerle paylaşıyorlar. Kübalı dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Sergi açılışında, gitarla Küba ezgileri de seslendirildi.

AKIN AKIN KALEİÇİ’NE

ULUSLARARASI KALEICI OLD TOWN FESTIVALI'NIN KATILIMCI ULKELERI KUBA, ITALYA VE FILISTIN HEYETLERI, MURATPASA BELEDIYESI'NI ZIYARET ETTI.BASKAN UYSAL VE KONUKLAR, KALEICI OLD TOWN FESTIVALI ONUR KONUGU KUBA'DAN RESSAM ANDY CANO'NUN RESIM VE FOTOGRAF SERGISINI ZIYARETE ACTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Başkan Uysal ve konuk heyet üyeleri daha sonra festival etkinliklerinin merkezi olan Hadrianus Kapısı’na (Üçkapılar) geçti. Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve katılımcı ülke heyetleri, Hadrianus Kapısı’ndan geçiş yaparak tarihi Kesik Minare yanında kurulan konser alanına gitti. Doğa Okulları Genç Yetenek Orkestrası ve festival onur konuğu Küba’dan gelen dansçılar gösteriler sundu. Vatandaşların da eşlik ettiği Kübalı dansçılar, Latin danslarından örnekler sundu. Festival coşkusu Latin Cuba Band konseriyle zirveye ulaştı.

‘İNSANLARIN AÇLIKTAN ÖLMEDİĞİ BİR DÜNYA DİLEĞİ’

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Küba kaynakları paylaşarak kullanmanın başkenti, baş ülkesi. Bir gün bütün dünyanın, bütün kaynaklarını paylaşabilmesini ve 35 milyon insanın açlıktan ölmediği bir dünya diliyorum” dedi. Antalya çevresinde 400 antik kent olduğunu ifade eden Başkan Uysal, “Kaleiçi bunların en önemlisi. Kaleiçi yaşayan bir antik kent. Dünyada çok az sayıda örneği var. Bu kültür hazinesinin ortasında yaşıyoruz” dedi.

12 AY KÜLTÜR, 12 AY TURİZM

Yıllar yılı duyarsız kalınan Kaleiçi’ni uluslararası fuarlara taşıdıklarını ve bu tanıtım atağını festival etkinliği ile sürdürdüklerini söyleyen Başkan Uysal, “Kaleiçi’ni, dünyadaki antik kentlerle entegre etmek istiyoruz. Turistler sadece; denizimize, kumumuza değil şehrimize gelsin istiyoruz. Barcelona’da, Amsterdam’da, Münih’de, Berlin’de, Roma’da nasıl turizm varsa bizde de olsun, şehrimizde 12 ay kültür-sanat, 12 ay turist istiyoruz. Kültür hazinesinin ortasında yaşıyoruz. Kültürel güzelliklerimizi, kültürel değerlerimizi bütün dünya ile paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

‘ATATÜRK’TEN BAŞLAYARAK TARİHSEL OLARAK BİRLİKTEYİZ’

Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals ise konuşmasına Türkçe konuşamadığı için özür dileyerek başladı. Festival alanını dolduran vatandaşlara, “Küba halkı ile aynı duyguları yaşadığınız için teşekkür ediyorum” diye seslenen Küba Büyükelçisi Casals, “Coğrafi olarak ne kadar uzak olsak da duygusal olarak yakın iki ülkeyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ten başlayarak tarihsel olarak birlikteyiz. Bu Che Guevara’dan Fidel Castro’ya kadar devam ediyor. Küba devriminde Atatürk’ün izleri her zaman var” dedi.

FESTİVAL KATILIMCILARI

Kaleiçi Old Town Festivali’ne, Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, Konsoloslar Abel Martınez Grandıo, Mayvet Gonzales, Filistin Betlehem Belediyesi Genel Sekreteri Anton Marcos, İtalya’nın İzmir Konsolosu Luıgı Lanuzzı, Arpino Belediye Başkanı Rea Renato, L’aquıla Ticaret Odası Başkanı Augustıno Del Re, Makedonya Üsküp Belediye Meclis Üyesi Kemal Ali, Makedonya Doyran Belediye Meclis Üyesi Erdal İdrizov, KKTC Girne Belediyesi’nden Misli Kadıoğlu, Tunus La Gauletta Belediye Başkanı Naım Kaabı ve konuk ülke heyet üyeleri katıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle