Hoşgeldiniz  

Kaleiçi için çalıştay düzenlendi

Semih Köken | 30 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kaleiçi için çalıştay düzenlendi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyon Çalıştayı düzenledi.

 

Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden Kaleiçi için düzenlenen çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, sanatçı Yavuz Bingöl, kamu kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri iel vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hayatının çok önemli bir bölümünün Kaleiçi’nde geçtiğini söyledi. Başkan Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı sırasında Kaleiçi Hizmet Birliği konusunda çalışmalar yaptığını, belediye başkanı olduktan sonra kanalizasyonu, yolu olmayan, karanlıktan ve can güvenliği korkusundan girilmeyen Kaleiçi’ne yatırım hamlesi başlattıklarını kaydetti.

Kaleiçi’nde ve çevresi için daha büyük bir hamleye başlamak istediklerini anlatan Türel, Kaleiçi imar planının artık 40 yıllık bir tarih olduğunu, 1979’dan bu yana koruma, turizm, ticaret fonksiyonlarının öne çıktığını ifade etti. 10 yıl önce Kaleiçi’ni terkedilmekten kurtardıklarını vurgulayan Menderes Türel, şöyle konuştu:

“Bu bölge tekrar hayat buldu ve gelişti. Kaleiçi ruhunu halen kazanamadı. Halen plana aykırı yüksek beton binalar, yıkılmış ve yıkılmaya yüz tutmuş binalar var. Bazı sokaklarda motorlu taşıtlardan dolayı yürümek imkansız. Bazı tarihi mekanlar, kimliğini kaybedecek şekilde ticarethane yapılmış. Yerleşim veya konut alanı, konaklama işletmeleri, restoranlar, eğlence yerleri, ticarethaneler arasında tam uyum sağlayamıyoruz. Eğlence yerlerinin gürültüsü, konutta yaşayanı veya otelde konaklayanı rahatsız ediyor. Birini diğerine tercih etmemiz zor.”

ÇALIŞMALAR KAPSAMLI REVİZYONLA TAMAMLANACAK

Kaleiçi’ndeki tarihi korumanın en önemli öncelikleri olduğunu anlatan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kaleiçi Antalya’nın tarihini ve geleneksel kültürünü gelecek nesillere aktaracak yerdir. Şimdi bir tarafta yat limanı projemiz Kaleiçi’nde yeni bir farklılık yaratacak, diğer tarafta Karaalioğlu Parkı ve çevresi de değişecek. Dolayısıyla birkaç yıldır devam eden revizyon çalışmalarını, daha kapsayıcı bir revizyonla tamamlayacağız. Bu konuda meslek odalarımız ve paydaşlarımızla işbirliği içinde çalışıyoruz. ”

Başkan Menderes Türel, Antalya’nın geleceği için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Başkan Türel’in konuşmasının ardından Prof. Dr. Havva İşkan Işık’ın yönetimiyle çalıştayda Feridun Uyar ve mimar Bülent Baykal, geçmişten günümüze Kaleiçi’nde yapılan çalışmaları aktardı. Çalıştayda kamu kurumlarının, meslek odaları ve vatandaşların önerileri de dinlendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle