Hoşgeldiniz  

Kadınlar, Yöresel Ürün Üreterek Kazanacak

Semih Köken | 04 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kadınlar, Yöresel Ürün Üreterek Kazanacak

Antalya Ticaret Borsası (ATB), kadınların iş gücüne katılımını sağlamak ve ekonomiye katkısını artırabilmek için “Üreten Kadın Projesi” başlattı.

ATB’den yapılan yazılı açıklamada, Antalya‘da yaşayan, gelir ve eğitim seviyesi düşük, çalışmayan ama çalışmak isteyen kadınlara yönelik başlatılan projenin eğitimlerine 8-9 Ekim’de başlanacağı, projede yer almak isteyen gönüllü kadınların eğitim için ATB’ye başvurması gerektiği ifade edildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen projenin, kadınların ekonomiye katkı sağlaması, kadın girişimcinin desteklenmesi, kadınların gelir seviyesinin artırılması, kadının kendine olan güveni duygusunun geliştirilmesi, kadının örgütsel kültür içerisinde çalışmayı öğrenmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Kadınların üretebileceği ürünlerin satışı ve ticarileştirilmesi ön görülen projenin, kentte yaşayan dar gelirli kadınları bir araya getirip örgütleyerek, ürettiği yöresel ürünleri satışa sunması ve gelir elde etmesini de katkı sağlayacağı vurgulandı.

Yaklaşık 8 ay sürecek proje ile üretilen ürünlerin en az 5 ilde satışının sağlanacağı bildirildi.

ATB Başkanı Ali Çandır, kadınların iş gücüne katılmasından yana olduklarını belirterek, üreten ancak pazarlama bilgisi olmayan çok sayıda girişimci kadını ticari hayata kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle