Hoşgeldiniz  

Kadın Dostu İşyeri’ ödülü Antalya’ya

Semih Köken | 30 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kadın Dostu İşyeri’ ödülü Antalya’ya

HAK-İş ve ÇASGEM tarafından Türkiye’de 7 ilde yapılan ‘Kadın Dostu işyeri’ araştırmasında birincilik ödülü Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’dan aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ile HAK-İŞ Konfederasyonu ortaklığında yürütülen ‘Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi’ kapsamında 7 ilde kadın çalışanlar arasında yapılan anket sonuçlandı. Projenin sertifika ve ödül töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti.

KADINLAR ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEDİ

Kadınların katılımı ile yapılan anket sonucunda Antalya Büyükşehir Belediyesi birincilik ödülüne layık görüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ödülü Emine Erdoğan’ın elinden aldı. Tüm yatırımlarında kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’da ikinci kez göreve gelmesinden üç ay sonra ‘Kadınlar Plajı’ projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Projenin ardından klasik eleştiri ve söylemlerin başladığını dile getiren Başkan Türel, Kadınlar Plajı’nın farklı dünya görüşüne sahip kadınlar tarafından çok beğenildiğini belirtti.

KADINLAR PLAJI BİRLEŞTİRİR

Plajın Türk vatandaşları kadar turistler ve Antalya’da yaşayan Alman -Rus uyruklu vatandaşlar tarafından da beğenildiğini kaydeden Başkan Türel, “Senelerce Türkiye’de ‘Kadınlar Plajı’ hep ayrıştırır denildi. Ne oldu? İşte Kadınlar Plajı kadınları ayrıştırmaz birleştirir. Türk ya da yabancı uyruklu vatandaş, Müslüman- gayrimüslim, iktidar-muhalefet orada birleşmiş durumda. Emile Zola diyor ki ‘Erkeği erkek yapan kadındır’. Peygamber Efendimiz ‘Cennet anaların ayağının altındadır’ hadisini buyuruyor. Biz biliyoruz ki ‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Ben bu yüzden bu ödülü, Türkiye’ye kadına fırsat eşitliği ve özgürlükler hakkında büyük mesafeler kat ettiren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşleri hanımefendi Emine Erdoğan’a, kıymetli eşim Ebru Türel’e ve bizi bu ödüle layık gören Hak- İş ailesine ithaf ediyorum” dedi.

ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle