Hoşgeldiniz  

KAÇ KEZ BIÇAKLADIM HATIRLAMIYORUM…

SEMİH KÖKEN | 15 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da 2006 yılında kendisine cinsel saldırıda bulunan eski iş arkadaşını 17 kez bıçaklayarak öldüren 1 çocuk annesi Yasemin Sönmez, 7 yıl 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra 2013 yılında tahliye edildi. Cezaevinden çıktıktan sonra eşinden boşanan Sönmez, bir otelde şef garson olarak çalışan Hakan Şengül ile tanıştı. Tekirova’da aynı otelde çalışmaya başlayan ikili, geçen 1 Kasım’da nişanlandı. 14 Kasım gecesi Kepez’deki kent ormanına gidip tavla oynayan ikili arasında Yasemin Sönmez’in cep telefonuyla mesajlaşmaları yüzünden tartışma çıktı.

12 YERİNDEN BIÇAKLADI

Kent ormanından eve dönmek için arabaya bindiklerinde ikili arasındaki tartışma büyüdü. Ardından Hakan Şengül, nişanlısını 12 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Cesedi ormanlık alandaki bir ağacın yanına bırakıp kaçan Şengül, cinayetten 2 saat sonra polis merkezine teslim oldu ve tutuklandı. Hakan Şengül hakkında ‘tasarlayarak insan öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

 

 

 

NEDEN BIÇAKLADIĞINI ANLATTI

Hakan Şengül, olay günü tavla oynamak için Kepez’deki kent ormanına gittiklerini belirterek, savunmasında şöyle dedi:

“Saat 23.00 sıralarında otogara gitmek için bindiğimizde araçta tekleme oldu. Ayrıca bagaj kapağının sinyal lambası yanıyordu. Yasemin bunu görünce ‘Daha bu arabayı tamir ettirmedin mi? Sen ne biçim erkeksin?’ gibi laflar etti. Ben tamir etmeye çalıştım. Bagajın sinyal lambasının hala yandığını gören Yasemin, bagajdaki bıçağı alıp bagaj kapısının dilini tamir etmeye çalıştı. Hala bana hakaret ediyordu. Bu kez bıçağı ben alınca Yasemin elimden almaya çalıştı. Bu sırada aklıma, Yasemin’in daha önce işlediği cinayetle ilgili söylediği sözler geldi. Bıçağı vermek istemedim. Ağır küfürlerle üzerime gelince elimdeki bıçakla bacağına vurdum. Sonra kendimi kaybetmişim. Bıçakla kaç kez vurdum hatırlamıyorum.”

Yasemin Sönmez’in arkadaşlık yaptıkları dönemde Emrah G. adlı biriyle görüştüğünü de aktaran Hakan Şengül, kendisinin başka bir erkekle aldatıldığını düşündüğünü de iddia etti.

‘KELEBEĞİM’ SÖZÜNÜ ONA YAZMADIM

Duruşmada, Yasemin Sönmez’in görüştüğü iddia edilen Emrah G. de tanık olarak dinlendi. Emrah G., Yasemin Sönmez ile normal bir arkadaşlık ilişkileri olduğunu söyledi. Aralarında duygusal bir ilişki olmadığını belirten Emrah G, cep telefonundaki görüşmelerde geçen ‘kelebeğim’, ‘hayatımın kadını’, ‘canım’ gibi sözleri Yasemin Sönmez’e hitaben yazmadığını iddia etti.

SADAKAT YÜKÜMLÜLÜĞÜ İHLAL EDİLDİ

Sanığın avukatı Süleyman Çalıkuşu da, “İnternet görüşmeleri ve tanık Emrah G.’nin kaçamak beyanlarıyla Yasemin Sönmez’in nişanlısına karşı sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği sabittir. Olay günü müvekkilime Yasemin Sönmez’in ağır hakaretlerde bulunması da değerlendirildiğinde, müvekkilime verilecek cezada azami indirimin uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

ÖMÜR BOYU HAPİS İNDİRİMLERLE 15 YILA DÜŞTÜ

Mahkeme sanığa, Yasemin Sönmez’i kasten öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın bu eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezayı 18 yıla düşüren mahkeme, Hakan Şengül’ün yargılamanın aydınlatılmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle bu cezada da indirim yaparak 15 yıla düşürdü.

Karar üzerine Hakan Şengül’ün yakınlarından bazıları adliyeden gözyaşıyla ayrıldı. Yasemin Sönmez’in yakınları ise cinayetin tasarlayarak işlendiğini iddia ederek kararı temyiz edeceklerini söyledi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle