Hoşgeldiniz  

Judocular 2020’ye hazırlanıyor

Semih Köken | 08 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Spor, Yaşam A- A+

Judocular 2020’ye hazırlanıyor

TÜRKİYE Judo Federasyonu Genel Koordinatörü Yavuz Yolcu, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın startını Bosna Hersek’te yapılacak Avrupa Kupası müsabakalarında vereceklerini söyledi.
2020'DE TOKYO'DA DUZENLENECEK YAZ OLIMPIYATLARI'NA YONELIK LANSMAN TOPLANTISI KEMER'DE YAPILDI. TURKIYE JUDO FEDERASYONU TARAFINDAN DUZENLENEN TOPLANTIYA, FEDERASYON GENEL KOORDINATORU YAVUZ YOLCU (fOTODAKI) VE 150 SPORCU KATILDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)
2020’de Tokyo’da düzenlenecek Yaz Olimpiyatları’na yönelik lansman toplantısı Kemer’de yapıldı. Türkiye Judo Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıya, Federasyon Genel Koordinatörü Yavuz Yolcu ve 150 sporcu katıldı. Toplantıda, Tokyo’da yapılacak Yaz Olimpiyatları ile ilgili sunum yapıldı, bazı sporcular da gösteri müsabakası yaptı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Genel Koordinatör Yavuz Yolcu, 1964’te Tokyo Olimpiyatları ilk kez yapıldığında Avrupa’nın judoyu bilmediğini söyledi. Türkiye’nin ise o tarihlerde ilk defa judo ile tanışmaya başladığını aktaran Genel Koordinatör Yolcu, “Artık bu olimpiyatlarda biz de varız diyoruz. 1964 yılında Japonya bütün altın madalyaları almış. Türk gençleri olarak o altın madalyalarda bizim de hakkımız var. Çok çalışıyoruz. Ruhumuz buna hazır” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın judoya destek vermesinden sonra Türk sporcularının yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını anlatan Genel Koordinatör Yolcu, “Bu çocuklar bunu başaracak. Türkiye’de genç nüfus var. Başka yerden sporcu aramaya gerek yok. Biz Tokyo için 80 sporcu ile startı veriyoruz. Bekle bizi Tokyo, biz buradayız” diye konuştu.

Yaklaşık 10 gün sonra Bosna- Hersek’te yapılacak Avrupa Kupası müsabakalarına 80 sporcu götüreceklerini de açıklayan Yavuz Yolcu, şöyle dedi:
2020'DE TOKYO'DA DUZENLENECEK YAZ OLIMPIYATLARI'NA YONELIK LANSMAN TOPLANTISI KEMER'DE YAPILDI. TURKIYE JUDO FEDERASYONU TARAFINDAN DUZENLENEN TOPLANTIYA, FEDERASYON GENEL KOORDINATORU YAVUZ YOLCU VE 150 SPORCU KATILDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)
“Bosna Hersek’te madalyaları almak istiyoruz. Sporcularımız Bosna Hersek’te madalyaları almaya başlayınca yavaş yavaş milli takım kadrosunu oluşturmaya başlayıp, çekirdek kadromuzu hazırlayacağız. Hedefimiz, Tokyo Olimpiyatları’nda 10 sıklette katılarak en az 2 madalya almak. Çok zor olduğunu biliyoruz. Ama bunu başaracağız. Türk toplumu bunu görecek.”DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle