Hoşgeldiniz  

İşsizliğe projeli çözüm

Semih Köken | 24 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

İşsizliğe projeli çözüm

AKDENİZ Belediyeler Birliği’nin (AKBB) AB destekli ‘Genç İşsizliğine Doğalgazla Çözüm’ başlıklı projesi, Kepez Belediyesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

AKBB ve Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Enerya Antalya Bölge Müdürü Mürsel Parlak ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Kınacı, AKBB Genel Sekreteri Hüseyin İnce, İŞKUR ve BAKA temsilcileri ile çok sayıda lise öğrencisi katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ‘sektörel yatırım alanlarında genç istihdamın desteklenmesi’ başlıklı programı kapsamında hibe verdiği proje, Antalya’da 18- 29 yaş arası işsiz 150 genci doğalgaz sektöründe teknik personel olarak, işgücü piyasasına girmesini sağlayacak. Aynı zamanda proje kapsamında 30 işsiz gence de bu alanda kobi olması için destek sağlanacak.

EĞİTİM VEREN LİSEYE 52 BİN EURO’LUK TEKNİK DESTEK

Bu alanda yeterlilik sağlayacak eğitim programını, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi verecek. Isıtma ve doğalgaz iç tesisat yapım personeli, doğalgaz polietilen boru kaynakçılığı, doğalgaz çelik boru kaynakçılığı, girişimcilik, kariyer destek ve danışmanlık faaliyetleri ve farkındalık seminerleri gibi 440 saatlik eğitimin verileceği liseye, 52 bin Euro değerinde teknik ekipman desteği sağlanacak.

NE İŞ OLSA YAPARIM DİYENLER İŞ ARIYOR

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, aslında işsizlik sorunu olmadığını, işsizlerin iş beğenmediğini ve gençlerin ara eleman eğitimi almaktan kaçındığını söyledi. Her gün onlarca kişinin iş talebiyle karşılaştığını vurgulayan Başkan Tütüncü, “Müracaat eden hemşerilerimize ne iş yapıyorsun diye sorarız. Onlar da çoğunlukla her işi yaparım der. Bu, ‘aslında benim bir meleğim yok, beni bir yere koyarsanız elimden gelen her işi yaparım’ demektir. Bu son derece üzücü ve acı bir durum” dedi.

VERİLEN İŞ BEĞENİLMİYOR

İşsizlik denilen durumun temelinde ara eleman sıkıntısı yattığını vurgulayan Tütüncü, “Her işi yaparım diyenlerin çoğunluğu gösterilen işi de beğenmemekte, masa başı iş beklemekte. Bazı arkadaşların işsizlik değil, iş beğenmeme sorunu var. Masa başında iş bulma imkanı yok ise, başvurduğu kaçış anlarından birisi, iş beğenmeme oluyor. Biz onu devlet olarak tatmin edemiyoruz” dedi.

150 GENCE ALTIN BİLEZİK TAKILACAK

Belediyenin üst çatı kuruluşu olan AKBB ile istihdama yönelik çalışma içinde olduklarını belirten Tütüncü, “Bu noktadan hareketle Antalya’da doğalgaza olan talep artınca ve bununla ilgili ciddi bir iç tesisat talep olunca, gençlerimizi bu konuda istihdam edebiliriz diye düşündük. Bu projenin çıkış noktası burasıdır. 150 gencimize meslek eğitimi vermiş olacağız. Doğalgaz teçhizatçılığıyla 150 gencin koluna altın bilezik takmış olacağız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle