Hoşgeldiniz  

İmam Hatip 2015-2016 eğitim sezonunda açılıyor

SEMİH KÖKEN | 05 Mart 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Kemer’e bağlı Kuzdere Mahallesi’nde inşaatına devam edilen 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve Lise binasına ziyarette bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer İlçe Koordinatörü Kahraman Üraz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, İmam Hatip Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Fahrettin Uçarcı, İmam Hatip Yaptırma Yaşatma Derneği üyesi ve eski Kuzdere Muhtarı Mustafa Arslan, Kuzdere eski İhtiyar heyetinden Musa Duran inşaatın Müteahhidi Ahmet Hastürk’den bilgiler aldılar.

İnşaat alanında yapılan incelemeler sırasında açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer İlçe Koordinatörü Kahraman Üraz;  “Dört gözle beklediğimiz, İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi inşaatının tamamlanması için son aşamaya gelindi. Sağ olsun müteahhidimiz çok gayretler sarf etti. Kemer genelinde büyük bir boşluğu dolduracak. Şuanda öğrencilerimiz, farklı okullarda eğitim görmekteler. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna İmam Hatip Ortaokulu ve Liselerini buraya taşıyarak Kemer’e bir okul daha kazandırmış olacağız” dedi.

“İMAM HATİP OKULU 2015-2016 ÖĞRETİM SEZONUNDA AÇILACAK”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan; “Mayıs ayına yetiştirilecek ve eğitim öğretime açılacak inşallah. Anadolu Lisesinde İmam Hatip Lisesi, Rukiye Koç Ortaokulunda da İmam Hatip’in Ortaokul kısımı bulunuyordu ve orada da sıkıntılarımız vardı. Bu inşaatın tamamlanması ile hem oraları rahatlatmış olacağız, hem de İmam Hatip’in kendine özel okulu olmuş olacak yer yönüyle. Öğrenciler burada istedikleri gibi yetişebilecekler.

Yeni İmam Hatip Okulumuz 24 derslikli, 12’si ortaokul, 12’si Lise olacak. Toplamda 750 kişiye kadar alabileceğiz öğrenci ama sınıfların çok kalabalık olmasını istemiyoruz biz, bu nedenle de 20 kişilik sınıflar yapmayı düşünüyoruz biz. Okulumuz 17 bin 500 metre kare üzerinde kurulu.

Burada her türlü imkanlar olacak, sosyal faaliyetler olacak. Mescitler olacak. Burada spor alanları olacak. Ve çok güzel bir ortamda ormanın içerisinde, temiz hava da ve korunaklı bir yerde çocuklarımız eğitim alacaklar. Hatta Okullumuzun bulunduğu yerde büyük bir boş alan olacak bu yere de yurt yapmak için müracaatlarımızı yaptık. Bakanlıktan onaylanıp gelirse onu da yapmaya çalışacağız” dedi.

“İMAM HATİP OKULUMUZUN ATÖLYESİ CAMİ”

İmam Hatip Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Fahrettin Uçarcı ise; “Şimdi biz burayı ormandan tahsis aldık. Sağ olsun Bakanlığımız buraya 24 derslikli bir okul yapmaya karar aldı. Şimdi bizde buna karşılık öğrencilerimizin yetişmesi için, hani diğer meslek okullarında atölyeler olur ya, demir atölyesi, mobilya atölyesi gibi bizim de İmam Hatip Okulumuza bir atölye gerekiyor. Bu da Camii. Bunun içinde proje kısmını bitirdik Kemer Belediyesi ile görüşeceğiz ardından ne gerekiyorsa yapıp hemen Cami inşaatımıza başlayacağız. Camimizin altında da 300 metre karelik bir konferans salonumuz olacak. Bu konuda da Kemerli vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle