Hoşgeldiniz  

İlk şehit haberi validen geldi

SEMİH KÖKEN | 28 Şubat 2020 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

İlk şehit haberi validen geldi

İdlib kırsalındaki rejim saldırısında 33 asker şehit oldu… Vali Doğan: “Üzülerek söylüyorum ki şehit sayısı 33’e yükseldi. Yaralı ve ağır yaralılarımız var.”

Hatay AFAD Koordinasyon Merkezi’nde oluşturulan kriz masasında gelişmeleri takip eden eden Hatay Valisi Rahmi Doğan, saat 03.45’de yaptığı açıklamada, İdlib’de düzenlenen hava saldırısındaki şehit sayısının 33’e yükseldiğini açıkladı. Vali Doğan, “33 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Milletimizin başı sağolsun. Birazdan hastanede yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Sağlık mensuplarımız hiçbir yaralı Mehmetçiğimizin hayati tehlikesinin olmadığını ifade ettiler” dedi.

İdlib’den gün boyu şehit olduğuna dair haberler geliyordu. İlk resmi açıklama geldi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib’te 33 askerin şehit olduğunu açıkladı. Şehit sayısının artmasından endişe ediliyor.

Hatay Valisi Doğan ilk açıklamasında, “İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur” ifadelerini kullandı. Doğan daha sonra bir açıklama daha yaparak şehit sayısının 22’ye daha sonra da 33’e yükseldiğini açıkladı.

Hatay Valisi Doğan şunları söyledi:

“Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye’ye aldık. Tedavileri devam ediyor. Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır.”

Kılıçdaroğlu: Allah Mehmetçiğimizi korusun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hatay Valimizden gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah Mehmetçiğimizi korusun” ifadelerini kullandı.

OKTAY: BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER

CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Fuat Oktay, “Tarihe savaş suçlusu olarak geçecek olan terör devletinin başı Esed ve rejim unsurları bu alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İdlib’deki saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Oktay, “Tarihe savaş suçlusu olarak geçecek olan terör devletinin başı Esed ve rejim unsurları bu alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerdir. Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak üzere İdlib’de bulunan askerlerimize düzenlenen alçakça saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun” açıklamasında bulundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle