Hoşgeldiniz  

İlçe Hastane Olan Kemer Devlet Hastanesi’nde Bir İlk  

Semih Köken | 14 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

İlçe Hastane Olan Kemer Devlet Hastanesi’nde Bir İlk   

 

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde bulunan 52 yataklı Kemer Devlet Hastanesi’nde 9 Ocak 2015 Cumartesi günü 39 yaşındaki Tuba Şener isimli hastaya obezite cerrahisi ile tüp mide ameliyatı yapılmıştır. Ülkemizde kendi kategorisi içinde ki (C grubu) ilçe hastanelerde ilk defa Kemer Devlet Hastanemizde yapılan bu operasyon ile bir ilke imza atılmıştır.

Konya’da ikamet eden 39 yaşındaki 4 çocuk annesi 124 kilo, 1.66 cm boyundaki Tuba Şener Kemer Devlet Hastanesi’ni tercih etmiş ve ameliyatı Genel Cerrahi Uzmanı aynı zamanda Başhekim Yardımcısı olan Dr. Çağatay Demirci tarafından yapılmıştır.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Kemer Devlet Hastanesinde tüp mide operasyonu geçiren Tuba Şener’e ziyarette bulunarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Konuyla ilgili olarak “Türkiye’de ilk defa C grubu bir hastanede obezite ameliyatı yapıldı. Bunun gerçekleşmesinde ön ayak olan hastane yönetimine ve hekimimize teşekkür ediyorum. Obezite ülkemizin maalesef önemli bir sağlık sorunudur. Çağımızın salgın bir hastalığı durumuna gelmiştir. Düzensiz ve fastfood beslenme nedeniyle malesef çocukluk çağından beri insanlar obeziteye yakalanıyor. Ülkemizde obez insan sayısı oldukça yüksek, bunların sosyal güvenlik kurumuna maliyetide oldukça yüksek, çünkü obezite ile birlikte beraberinde diyabet, hipertansiyon ve metabolik sendromlar yönünden birçok hastalıklar eşlik ediyor. Obezite cerrahisi sonucunca bu tip hastaların yaşam kalitesi artıyor, hem sağlık, hem estetik hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Bu tip hastanelerde alt yapıyı düzenleyerek güvenli bir şekilde obezite cerrahisini yapmayı amaçlıyoruz. Böylelikle merkezdeki hasta birikimininde önüne geçilecektir diye düşünüyoruz”dedi.

 

Kemer Devlet Hastanesinde ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Çağatay Demirci’nin başarılı süren ameliyatı sonrasında 4 çocuk annesi 39 yaşındaki Tuba Şener, “Bu ameliyatı olmak için Konya’dan geldim. Yıllarca diyet yaptım ama sonuç benim için hep hüsran olmuştu. Ameliyat olmaya karar verdim ve oldum, ameliyat sonrası hiçbir sıkıntım olmadı ve şimdi diyorum ki iyi ki de olmuşum. Çok sevinçliyim. Ameliyatımı yapan Dr. Çağatay Beye ve burada çalışan tüm personele çok teşekkür ederim, benimle çok iyi ilgilendiler, herkesten Allah razı olsun, artık zayıflamak için gün sayıyorum bundan dolayı çok heyecanlıyım” dedi.

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi “ Bu hastanemiz ve halkımız adına sevindirici bir husus, Türkiye’ de C grubu ve 52 yataklı bir ilçe hastanede ilk kez Tüp mide ameliyatı gerçekleştirildi. Bu ameliyatı yapan Genel Cerrahi Uzmanı aynı zamanda Başhekim Yardımcımız Dr. Çağatay Demirci’yi ve ekibini başarılarından dolayı tebrik ediyor, hastamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Çağatay Demirci iseObeziteden kurtulan bir kişi sosyal, psikolojik ve sağlık açısından yeni bir yaşam tarzına geçmektedir. Ameliyat sonrası ilk 3 ay beslenme alışkanlıkları açısından çok önemlidir. Bunun için ilgili diyet ve beslenme süreçleri yazılı olarak da hastalara verilmektedir. Aynı zamanda eksiklikleri olabilecek bazı vitamin ve minerallerin belirli aralıklarla takip edilmesi gerekir. Özellikle yüksek kalori içeren sıvı ve besinler beslenme alışkanlıklarımızdan çıkarılmalıdır. Elde edilen kilo kaybı başarısının çok uzun süre kalıcılığı için uygun egzersiz programları uygulanmalıdır. Bu durum kilo kaybı sonrası oluşabilecek sarkmaları da engelleyecektir. Operasyon için başvuran hastamız 124 kiloydu ameliyat sonrasında hastamızın 65 kiloya kadar düşmesini bekliyoruz”dedi.

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle