Hoşgeldiniz  

‘İkram çeşmesi’nden şerbet akacak

Semih Köken | 27 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

‘İkram çeşmesi’nden şerbet akacak

KEPEZ Belediyesi, sebil geleneğini yaşattığı ‘ikram çeşmesi’nden, 3 bin 600 vatandaşa sıcak çorba dağıttı. Ramazan ayında ise ikram çeşmesinin musluklarından ‘Osmanlı şerbeti’ akacak.

Kepez Belediyesi’nin, cuma ve pazar günleri ilçenin farklı noktalarındaki camilerinde vatandaşlara çorba ikramı sürüyor. İkram ve hayır kültürüne yönelik bir hizmet olan ‘ikram çeşmesi’, bugüne kadar 9 mahalleye götürüldü.

Dokuma Kent Parkı’nda 9 Nisan’da hizmete giren ‘ikram çeşmesi’nden, 3 bin 600 vatandaşa çorba ikram edildi. Çorba ikramından önce sabah namazından ardından camilerde mevlid-i şerif de okutuldu.

Belediye Başkanı hakan Tütüncü, 8 mahalledeki çorba ikramlarına katıldı ve elleriyle vatandaşlara çorba ikram etti. Başkan Tütüncü, “Camilerimizin bahçelerine kurduğumuz ikram çeşmesiyle hemşehrilerimizle bir araya gelerek, onlarla sohbet etme imkânı buluyoruz. Bu çalışmayla aynı zamanda vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz” dedi.

RAMAZAN’DA OSMANLI ŞERBETİ

Barış Mahallesi Erenler Camii’ndeki çorba ikramına katılan Tütüncü, Ramazan ayında ikram çeşmesinin musluklarından Osmanlı şerbeti akacağını söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, Ramazan ayında değişik noktalardaki camilerde teravih namazından sonra vatandaşlara, ikram çeşmesinden Osmanlı şerbeti ikram edeceklerini kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle