Hoşgeldiniz  

İftar sofrasında barış çağrısı

Semih Köken | 21 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

İftar sofrasında barış çağrısı

İFTAR sofrasında barış çağrısında bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Bütün dünyada kan gövdeyi götürüyor, savaşmak marifet mi? Bizim çocuklarımız el ele, kardeşçe büyüsün” dedi.

Balbey, Tahılpazarı, Kışla ve Yüksekalan mahalleleri sakinleri, Muratpaşa Belediyesi’nin Salı Pazarı alanında iftar sofrasında buluştu. İftar saatini beklerken fenalaşan vatandaşa, Muratpaşa Belediyesi sağlık ekipleri müdahale etti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da vatandaşla yakından ilgilendi.

Başkan Uysal, iftar yemeğine Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, Tahılpazarı Mahalle Muhtarı Bayram Korkmaz, Kışla Mahalle Muhtarı Lütfiye Horzum Ağva ve Yüksekalan Mahalle Muhtarı Yüksel Şen’le birlikte evsahipliği yaptı. Başkan Uysal, muhtarlarla birlikte vatandaşlara yemek dağıttı.

‘AYNI SOFRAYI PAYLAŞAN İNSANLAR’

Sıraya girip iftar yemeğini alan Başkan Uysal, dini ve milli bayramların dostluğu, kardeşliği ve barışı pekiştirmek için birer vesile olduğuna dikkat çekti. Başkan Uysal, “Aynı sofrayı paylaşan insanlar, komşu olduğunu hisseder. Hep beraber, elbirliği ile sevgiyi, saygıyı, kardeşliği bütün Muratpaşa’da, Antalya’da, Türkiye’de ve dünyada büyütmek lazım. Bütün dünyada kan gövdeyi götürüyor, savaşmak marifet mi? Herkes, herkese kem gözle bakıyor, bu marifet mi? Bizim çocuklarımız el ele, kardeşçe büyüsün, bundan güzel bir şey var mı?” dedi.

Uysal, Yüksekalan Mahalle Muhtarı Yüksel Şen’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için yazılmış bir şiiri okuduğu iftar programında, semt pazarı müjdesi de verdi. Başkan Uysal, “Pazar yerlerimizi tek tek ayıklıyoruz. Vatandaşımızın alışkanlıklarını değiştirmek biraz zor oluyor. Yeni pazar yerlerimiz daha kullanışlı ve temiz. Yüksekalan Mahallemizde boş ve atıl bir araziyi, yasal niteliğine yönelik düzenlemeler yapılana kadar, pazar yeri olarak kullanacağız” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle