Hoşgeldiniz  

HÜSEYİN BARANER : TÜRKİYE OLMADAN AVRUPA KITASININ GÜVENLİĞİ SAĞLANAMAZ

Semih Köken | 11 Ekim 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

HÜSEYİN BARANER : TÜRKİYE OLMADAN AVRUPA KITASININ GÜVENLİĞİ SAĞLANAMAZ

ACİL TOPLANTI YAPILIP VİZE SORUNU ÇÖZÜLMELİ’

Türkiye gibi bir ülkenin vatandaşlarına vize vermemek onları vuracaktır. Brüksel’deki ilişkilerde Türkiye çok geride kaldı. Türkiye çok güçlü bir ülke. Tek eksiği kurumsal yaklaşımlarının olmaması. Alman hükümeti yanlış yapılanmadan dolayı misafirin önünü kesiyor diye bildirirse hükümet düşer. Alman halkının bu yaşananlardan haberi yok. Türkiye’nin vize konusunda Belçika’yı, Brüksel’i ayağa kaldırması gerekir. Türkiye’ye vize vermemek akıl dışı bir iş. Bu durum kasıtlı olarak Türk ekonomisine zarar veren bir durum. Acil toplantı yapılıp sorunun dile getirilmesi gerekiyor. Türkiye’ye tazminat hakkı bile doğuyor. Ben olsam bu haksızlığı medya kanalı ile AB vatandaşlarına bildirirdim. Ayrıca örnek temsil etmesi için bir Türk vatandaşının AB’ye dava açmasını öneririm. Biz de burada kendisine destek oluruz.

TÜRKİYE OLMADAN AVRUPA KITASININ GÜVENLİĞİ SAĞLANAMAZ’

Rusya-Ukrayna arasında yaşananlar Türk turizmine yaradı. Milyonlarca Türkiye aşığı Rus, Türkiye ve Mısır dışında herhangi bir yere gidemiyor. Teknolojinin bu kadar ilerlediği modern bir çağda İkinci Dünya Savaşı benzeri bir olayın yaşanması varlıklı Avrupalıları çok ürküttü. Türkiye’nin stratejik konumu Türkiye’ye olağanüstü bir değer kazandırdı. Ukrayna-Savaşı’ndan dolayı belki Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne bile alabilirler diye düşünüyorum. Türkiye olmadan Avrupa kıtasının güvenliğini sağlamak neredeyse imkansız. Korku paradigmaları değiştirebilir.

‘İSKANDİNAV ÇOCUKLARI ALANYA GÜNEŞİ İLE BÜYÜDÜ’

İskandinavya pazarı Türkiye özellikle Alanya için çok önemli bir pazar. İskandinavlar Alanya’yı çok seviyorlar. Tur operatörlerinin iflası durumunda kimsenin zarar etmemesi için yerel bir bankanın hesabında para toplanması çok önemli. Bu tür iflaslar otelcileri vuruyor. Ticari yaşamını elinden alıyor. Buna bir çözüm bulmak lazım. İskandinav pazarında büyük bir zarara uğradık. İmajımız böyle güzel bir yılda çok büyük bir zarar gördü. Bunu telafi edecek çalışmaların başlatılması lazım. Şu an hayatta olup ülkeyi yöneten 30-50 yaş arası İskandinav çocukların çoğu Alanya güneşi ile büyüdü. Onlara bir manevi borcumuz var. İskandinavya’da dört şehirde çekilişler ve dostluk buluşmaları yapalım, onları Türkiye’de ağırlayalım.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle