Hoşgeldiniz  

Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosluğu Önünde Protesto

Semih Köken | 13 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosluğu Önünde Protesto

Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosluğu önünde toplanan STK temsilcileri ve vatandaşlar, protesto gösterisinde bulundu.

Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosluğu önünde toplanan STK temsilcileri ve vatandaşlar, protesto gösterisinde bulundu.

Hollanda’nın Türk bakanlara yönelik tutumu sonrası ülke genelindeki protestolardan biri de Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosluğu önünde gerçekleştirildi. Ellerindeki Türk bayrakları ve dövizlerle Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi, Aspendos Bulvarı üzerindeki konsolosluk önüne gelen Akdeniz Gençlik Federasyonu, Antalya Gençlik ve Dayanışma Platformu, Yeni Dünya Vakfı temsilcileri ve vatandaşlar, Hollanda’nın tutumunu protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Yeni Dünya Vakfı Başkanı Ahmet Söker, 11 Mart 2017’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yapılan düşmanca tavırlarından dolayı Hollanda makamlarını kınadıklarını kaydetti

Demokrasi ve özgürlüklere bağlı olduğunu iddia eden Hollanda’nın tavrının Hollanda’da yaşayan Türklere yönelik bir taciz olduğunu savunan Söker, “Hollanda hükümeti çıkardığı engellerle ülkede yaşayan yarım milyona yakın vatandaşımızı rehin almaya, en temel demokratik haklarından mahrum etmeye çalışmıştır. Bu yapılan Hollanda’nın ne kadar aciz ve korkak bir tutum içinde olduklarının göstergesidir. Hiçbir güç Hollanda’daki vatandaşlarımızla aramızdaki, hukuki, insani ve gönül bağını koparamayacaktır” dedi.

Hollanda makamlarını takındıkları yanlış tutumları gözden geçirmeye davet eden Söker, “Bu tutumun iki ülke menfaati açısından bir fayda doğurmayacağını düşünüyoruz. Umut ediyoruz ki kısa sürede Hollanda, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı takındığı yanlış tutumda geri döner ve demokratik değerlere sahip bir ülke olmanın gereğini yerine getirir” ifadelerine yer verdi.

Açıklamaların ardından bir süre slogan atan 30 kişilik grup, olaysız dağıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle