Hoşgeldiniz  

Hindistan’ın renkleri büyüledi

Semih Köken | 18 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Hindistan’ın renkleri büyüledi

ANTALYA’da bu yıl 7’ncisi düzenlenen Devlet Tiyatroları Uluslararası Tiyatro Festivali, Hindistan Taj Express’in ‘Bollywood Müzikali’ ile start aldı.

 

Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki festivale Hindistan Taj Express, İspanya Yllana, Almanya Familie Flöz, Fransa Theatre Fools and Feathers, Ukrayna Nikolayev Akademik Rus Dram tiyatroları, Türkiye’den de Antalya, İstanbul, Ankara, Adana ve Van devlet tiyatroları katıldı. Festivalin açılış konuşmasını Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) Müdürü Selim Gürata yaptı. Gürata, Antalya’nın bu yıl ki festivalle birlikte 7 uluslararası tiyatro festivaline ev sahipliği yaptığını, son 6 yılda 24 ülkenin konuk edildiğini, 60 tiyatro oyunun sahnelendiğini, 80 binden fazla seyirciye ulaşıldığını anlattı.

AÇIK HAVA TİYATROLARI

Vali Muammer Türker de, sanatın önemine, Antalya bölgesindeki tarihi açık hava tiyatrolarının sayısının çokluğuna değindi. Vali Türker, “Bu topraklar, binlerce yıldır tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapıyor. Tarihi tiyatro binalarının şüphesiz harcı, taşı, mimarisi çok değerli. Asıl miras oralarda üretilen sanattır. Antalya’da gerçekleşen Uluslararası Tiyatro Festivali’nden çıkan mesajlar da çok önemli” dedi.

PLAKET VERDİ

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik, Antalya bölgesinin dünya tiyatrolarının doğduğu topraklar olduğuna vurgu yaparak “Doğru yoldayız” dedi. Birecik, festivale destek veren, emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür etti, Vali Muammer Türker’e plaket sundu.

HİNDİSTAN DANSLARI BÜYÜLEDİ

Konuşmaların ardından Hindistan Taj Express’in ‘Bollywood Müzikali’ sahne aldı. Gizemli Hindistan’ın tüm renkleri perde ve sahneye yansıtıldı. Büyüleyen gösteride, filmler, müzikler, hikâyeler ve danslar birbiriyle kaynaştı. Antalyalı seyirci, filmsel bir yolculuğa çıktı, kendisini sadece Hindistan’da değil, aynı zaman da bir Bolwoood filminin içindeymiş gibi hissetti.

 

Yeni Hindistan’ın popüler kültürü, derin köklere sahip gelenekleri de Bolwood kültürüyle birleşti. Gösteride 26 erkek ve kadın dansçının üzerlerinde 1500’den fazla rengârenk kostüm, 2000’den fazla aksesuar kullanması izleyenleri büyüledi. Sahnelenen müzikal eser içinde, Hindistan da yaşanmış ve dillerden düşmeyen bir aşk hikâyesi de yer aldı.

 

Gösterinin ilk yarısında uluslararası bir gazeteci Hindistan’a özgü en büyük aşk hikayesini keşfetmek için ülkeye gelir ve oyuncu Arjun ile tanışır. Gazeteci, hikâyenin Arjun’un kaderindeki gerçek aşk olduğuna inanıyor, Hindistan’ı ön yargısız keşfetme koşuluyla da bir tren yolculuğuna çıkıyor, ülkenin tüm renkliliğine, canlılığına tanıklık ediyor. Hikâye, kraliyet ailesine özgü bir gösteriş içinde gerçekleştirilen Bollywood tarzı muhteşem bir düğünle sona eriyor.

 

Antalyalılara keyifli, neşeli, renkli, rüya bibi bir akşam yaşatan Hindistan Taj Express’Bollywood Müzikali’ alkış yağmuruna tutuldu. Sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı, sahneden inen bazı sanatçılar izleyicilerin arasına karışıp birlikte dans etti.

Festival, 27 Mayıs Cuma akşamı, Ukrayna Nikolayev Akademik Rus Dram Tiyatrosu’nun ‘Müfettiş’, Fransa Theatre Fools and Feathers Tiyatrosu’nun ‘İki Kafadarın Trajikomik Hikâyesi’ adlı eserlerinin gösterimleriyle sona erecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle