Hoşgeldiniz  

“HepGül Aysel” Tiyatro Oyunu Kemer’de Sahnelendi

Semih Köken | 24 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

“HepGül Aysel” Tiyatro Oyunu Kemer’de Sahnelendi

Sosyal ve Kültürel faaliyetlerin öncüsü Kemer Belediyesi, anlamlı bir tiyatro gösterisine daha ev sahipliği yaptı.
Aile içi ve kadına yönelik şiddetin her yönü ile anlatıldığı “HepGül Aysel” isimli tiyatro oyunu Kemer’de sahnelendi.
Kemer Belediyesi tarafından halka açık olarak düzenlenen Tiyatro Balans oyuncularının sahne aldığı, R. Utkun Özüpak’ın yazdığı ve Yaşar Ayvacı’nın yönettiği şiddete maruz kalmış kadınların başlarından geçenlerin anlatıldığı tek perdelik tiyatro oyunu “HepGül Aysel” Kemer Belediyesi Kültür Salonunda 2 seans olarak sahnelendi. Gösteriye Belediye Başkan Vekili Recep Yılmaz, Meclis üyesi Semih Top ve vatandaşlar katıldı.
Tiyatro gösteriminin ardından bir konuşma yapan oyuncu Ömür Akkan, son dönemde ülke genelinde kadına yönelik şiddette yaşanan artışa dikkat çekmek ve bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak istediklerini söylerken kendilerini davet ederek kültür ve sanata vermiş olduğu destekten dolayı Kemer Belediyesine ve Kemer Kaymakamına teşekkür etti.
Kemer Belediye Başkan Vekili Recep Yılmaz ise, kadına yönelik şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğunu, kültürel, ekonomik ve coğrafi sınır tanımaksızın tüm dünyada varlığını sürdürdüğünü söyledi. Kadının toplum hayatında büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Kadına yönelik şiddet nerede, ne şekilde olursa olsun kabul edilemez.” Dedi.
Program sonunda Belediye Başkan Vekili Recep Yılmaz Tiyatro Balans ekibine çiçek takdim etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle