Hoşgeldiniz  

Hem yıkar hem nemalanırız….!

SEMİH KÖKEN | 22 Şubat 2020 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Hem yıkar hem nemalanırız….!

.     Kemere göreve gelirken sen ben yok biz varız diyenler Kemer Belediyesinin imkanlarını şahsi şekilde kullanmaya devam ediyor. Öyleki geçtiğimiz yıl  olbia  parkını santim santim kiraya verip  rant sağlayanlar sezon öncesi yine pazarlıklara devam ediyorlar.                       Öyleki geçtiğimiz hafta Başkanın makamında çıkan kavganın asıl sebebininde  rant için olduğu iddia ediliyor. Kanun ve kural tanımayan bu yönetime önemli bir uyarı geldi. Buna göre Tahliye edilmesi gereken işyerleri!

Sayıştay, Kemer Belediyesi’nin kanuna aykırı olarak kira sözleşmeleri uzatılan işyerleri ile ilgili tahliye kararı alınmasını istemişti. Kemer Belediyesi bu işyerlerinin tahliye işlemlerine başlayıp, başladığı merak konusu oldu.

Sayıştay raporunda; “Mülkiyeti belediyeye ait olup, kiraya verilen taşınmazlardan kira süresi sona erenlerin ihale yapılmaksızın sözleşme sürelerinin uzatılması belediyenin mülkiyetinde olup kiraya verilmiş olan gayrimenkullerden kira süresi sona erenler için 2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümleri gereği yeniden ihaleye çıkılmadığı, mevcut kira sözleşmelerinin belirli sürelerle birden çok kez uzatıldığı görülmüştür. Söz konusu husus 2017 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda da yer almaktadır.” denildi.

KANUNLAR YERİNE GETİRİLMEDİ

Raporda şu ifadelere yer verildi; yapılan incelemede; mülkiyeti belediyeye ait olup kiraya verilmiş olan aşağıdaki tablodaki taşınmaz malların sözleşme sürelerinin, kira sürelerinin bitiminde belirli sürelerle (1, 2, 3, … yıl) bir veya birden çok kez uzatıldığı, sözleşme süreleri sona eren bu taşınmazların kiralanması için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35’inci maddesi gereği yeniden ihale yapılmadığı ve Kanunun 75’inci maddesi hükümlerinin uygulanmadığı görülmüştür. Rapora göre, Kemer Belediyesi’nin kanuna aykırı kira sürelerini uzattığı yerlerle işlem tahliye işlemlerine başlayıp, başlamadığı merak konusu oldu.

İŞTE KANUNA AYKIRI KİRA SÜRELERİ UZATILAN VE TAHLİYE EDİLMESİ GEREKEN YERLER

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle