Hoşgeldiniz  

HAZİRAN’DA KEMER ENDURO’YA DOYACAK

Semih Köken | 13 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Spor, Turizm, Yaşam A- A+

HAZİRAN’DA KEMER ENDURO’YA DOYACAK

Haziran ayında Kemer, hem bisiklet endurosu, hemde motosiklet enduro etkinliğine birer hafta ara ile ev sahipliği yapacak. 2-5 Haziran tarihlerinde Türkiyenin ilk ve tek Enduro Dağ Bisikleti etkinliği olan Çamlıca Gazozuna kapışalım 3.DOWN OLYMPOS yarışmasında sporcular Tahtalı Dağının 2365 m zirvesinden start alarak 29 km lik patika ve orman yollarından geçerek Kemer’e finiş çizgisine ulaşmaya çalışacaklar.

Kemer Kaymakamlığı himayesinde, Çamlıca ana sponsorluğunda ve Kemer Belediyesi ile Olympos teleferik destekleri ile gerçekleştirilecek olan etkinlikte bu yıl yurtdışı katılımcıları ile organizasyon uluslar arası boyut kazanıyor. 130’ın üzerinde sporcunun kayıt yaptırdığı etkinlik bölgenin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor.
11-12 Haziran tarihlerinde ise bir başka Enduro etkinliği olan Türkiye Motosiklet Fedarasyonu yarış takviminde yer alan Türkiye Enduro Şampiyonasının 3. Ayak yarışları Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından Kemer Belediyesi’nin destekleri ile yine Kemer’de gerçekleştirilecek. Ülkemizin çeşitli illerinden gelecek 150’nin üzerinde motosikletçinin start alacağı yarışmada bu yıl Ovacık Yaylası bölgesindeki parkurlar kullanılacak. Yarış Merkezi otelin Gül Mountain otel olarak kullanılacağı yarışmada seyirci ekstrem alanı ise Büyük Ovacık’da hazırlanan bölgede gerçekleştirilecek.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamasında, Kemer’in coğrafi olarak eşsiz bir bölge olduğunu ve son yıllarda doğa sporlarına yönelik olarak yaptıkları çalışmalar ve tanıtım çalışmaları ile ilçenin doğa sporlarında gözde bir merkez haline geldiğini söyledi. Ülkemizin en ekstrem bisiklet ve motosiklet yarışlarının bölgede yapılıyor olmasından da duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan GÜL; Sporun turizmin geleceği olduğunu ve bu tür büyük spor etkinliklerinin Kemer markasına değer kattığını ve ülke tanıtımımıza büyük yarar sağladığını altını çizdi.
Dünya’da popülaritesi her geçen gün katlanarak artan Ekstrem doğa sporların başını çeken Enduro disiplini Motosikletten sonra bisiklette de büyük bir akım yakalamış durumda. Dünya ile birlikte ülkemizde de bu spora olan ilgi her geçen gün artmakta. Ülkemizde özellikle Enduro spor disiplinin gelişmesinde Kemer ilçesinin payı oldukça büyük yer kaplıyor. Bunun en önemli etkenlerinden biriside bölgede gerçekleştirilen Türkiye’nin tek Uluslararası enduro motosiklet etkinliği ile Ülkemizin tek enduro dağ bisikleti etkinliğin Kemer’de yapılıyor olması gösterilebilir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle