Hoşgeldiniz  

Hayat kurtarmak için zamanla yarıştılar

Semih Köken | 16 Mayıs 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Hayat kurtarmak için zamanla yarıştılar

AKDENİZ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım (Paramedik) Programı ile Paramedik Derneği iş birliğinde ‘Vaka Simülasyonları ve Üniralli’ etkinliği düzenlendi.

 

Paramedik programı öğrencilerinin bilgi ve becerilerini geliştirmesi amacıyla düzenlenen ‘Vaka Simülasyonları ve Üniralli’ etkinliği 2 sürdü. İlk güne uygulamalı vaka eğitimlerinin yapıldığı etkinliğin ikinci gününde 4’er öğrenciden oluşan 12 ekip tarafından hastane öncesi müdahaleler kapsamlı travma, medikal acil, ileri yaşam desteği ve pediatrik acil etaplarında üniralli düzenlendi. İlk ve acil yardım gerektiren durumlarda sağlık görevlilerinin hasta ve yaralılara nasıl müdahale etmeleri gerektiğinin provasının yapıldığı yarışma ile öğrenciler teorik bilgilerini pratikle birleştirme imkanı buldu.

 

Geleceğin paramedikleri, yaşam kurtarma yarışında bilgi ve becerilerini hızla bütünleştirerek kullanma alıştırması yaptı. Hakemlerin gözetiminde yapılan ve son derece çekişmeli geçen yarışma sonunda etap birincilerine katılım belgesi, ilk üçe giren ekiplere madalya ve hediyeler verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle