Hoşgeldiniz  

Hastane çalışanlarına temel yaşam eğitimi

Semih Köken | 03 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Hastane çalışanlarına temel yaşam eğitimi

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına ‘temel yaşam desteği’ konulu eğitim semineri verildi.

 

İlk yardım eğitmeni Dilek Aydinç tarafından Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına olası afet ve büyük çaplı kazalarda can kaybının en aza indirilmesi, sakatlanma yaşanmaması, olay yerinde hızlı müdahale konusunda eğitim verdi. Hastane çalışanlarının ilk yardım konusunda eğitimli olmasının büyük önem taşıdığını belirten Dilek Aydinç, tüm birim çalışanlarının katıldığı eğitimde temel yaşam desteğinin önemi, ilk yardıma ihtiyacı olan hastalara yapılması gereken uygulamaların neler olduğu, yapay solunumun nasıl yapıldığı konularda uygulamalı bilgi verdi

 

Hastane Yöneticisi Dr. Tevfik Yazan ise bilinçli yapılan temel yaşam desteğinin hayat kurtardığını söyledi. Bu amaçla hastanedeki tüm birim çalışanlarına ilk yardım eğitimi verdiklerini ifade eden Dr. Yazan, herkesin ilk yardım eğitimi alması gerektiğini kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle