Hoşgeldiniz  

Hastalara resim ve el sanatları eğitimi

Semih Köken | 14 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Hastalara resim ve el sanatları eğitimi

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) tedavi gören 13 hastaya el sanatları ve resim eğitimi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2011 yılında ülke genelinde uygulamaya koyduğu ‘Okullar Hayat Olsun Projesi Kapsamında’ Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğinde Alanya EAH TRSM’de tedavi gören 13 hastaya el sanatları ve resim dersi verildi. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Hasan Yetkin, “TRSM hastalarımızın resim dersi alabilmesi için Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuru yaparak öğretmen talebinde bulunduk. Talebimiz kabul görünce hastanemizin gönüllü 13 TRSM hastası, 3 eğitmen eşliğinde TRSM’de eğitim gördü. Böylece sosyalleşme sıkıntısı yaşayan hastalarımızın kendilerine güvenmelerini sağlamak istedik. Hastalarımız verilen eğitim sonunda çok güzel el emeği ürünler çıkardırlar ve bunu büyük bir mutlulukla yaptılar” diye konuştu.

27 Ekim 2016 tarihinde 3 eğitmen eşliğinde başlayan ve belli periyotlar halinde 120 saat süren eğitim sonunda hastalara sertifika verildiğini aktaran Opr. Dr. Hasan Yetkin, “Hastalarımızın yaptığı bu ürünler satış amaçlı olmamakla birlikte, Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde sergilenmektedir. Herkesi bu birbirinden güzel eserleri görmeye bekleriz” dedi.

Alanya EAH TRSM hakkında da genel bir bilgi veren Opr. Dr. Hasan Yetkin, “Merkezimizde kayıtlı 386 hastaya, aktif olarak da günlük 20 hastaya hizmet vermekteyiz. Tedavi görmekte olan hastalarımızda daha çok psikoz ve bipolar bozukluğu şikayetleri bulunmakta olup, hastalarımıza 1 psikiyatri uzmanı, 1 psikolog, 2 hemşire, 1 sağlık memuru, 1 sosyal hizmet uzmanı, 3 de yardımcı personel ile hizmet sunmaktayız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle