Hoşgeldiniz  

Haritacılıkta işbirliği protokolu

Semih Köken | 21 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Haritacılıkta işbirliği protokolu

MİLLİ Savunma Bakanlığı Harita Genel Komutanlığı ile Akdeniz Üniversitesi arasında haritacılık alanında işbirliği protokolu imzalandı.

Ankara’da Harita Genel Komutanlığı toplantı salonunda gerçekleşen protokol imza törenine, Harita Genel Komutanı Albay Osman Alp, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Erol Gürpınar ve Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Uzaktan Algılama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Kemal Sönmez ile Yard. Doç. Dr. Nusret Demir katıldı.

İmzalanan protokolun harita bilimi alanında yürütülecek araştırma ve geliştirme konularında işbirliği sağlanmasına yönelik olduğunu söyleyen Rektör Mustafa Ünal, “Protokol kapsamında haritacılık, uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sitemleri alanında araştırma-geliştirme amaçlı karşılıklı bilgi paylaşımı yapılabilecek. Ortak çalışmalarla kurumlararası tecrübe aktarımı mümkün olabilecek” dedi. Akdeniz Üniversitesi’nin toplumun dinamikleriyle yakın iletişim halinde olduğunu söyleyen Rektör Ünal, ülke ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle