Hoşgeldiniz  

Sağlığımızla oynayan firmalar

Semih Köken | 02 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Sağlığımızla oynayan firmalar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, at eti satan yerleri, taklit ve tağşiş yapılan, içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen ürünleri açıkladı. Listede Antalya’dan da 5 firma yer aldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, aralarında et ve süt ürünü, bal, zeytinyağı ve alkollü içeceklerin  bulunduğu taklit ve tağşiş yapılan ürünler ile içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen takviye edici gıda, çikolata ve kahve gibi ürünleri satan firmaları internet sitesinden açıkladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı açıklamada “Bakanlığımızca bu kapsamda 2016 yılı Ağustos ayı itibariyle 558 bin 492 gıda denetimi gerçekleştirilmiştir. Bu denetimlerde 8 bin 551 adet idari para cezası uygulanmış, 69 firma hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.Ayrıca taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 355 parti ürün Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmakta olup ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 586 firmaya ait 1173 parti ürün tüketicinin bilgisine arz edilmiştir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle