Hoşgeldiniz  

HALK EKMEK BÜFELERİ RUHSATSIZ ÇIKTI

SEMİH KÖKEN | 06 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya’da Büyükşehir Belediyesi adına özel bir şirket tarafından işletilen halk ekmek büfelerinin ruhsatsız çalıştığı ortaya çıktı.

 

Konyaaltı Liman Mahallesi Boğaçayı Caddesi üzerinde bulunan bir ekmek fırını, hemen yakında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Halk Ekmek büfesinin kaldırılması için dava açtı. Fırının avukatı Ahmet Çevik, büfenin haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle kaldırılması için önce Büyükşehir Belediyesi’ni başvurduklarını, 60 gün içinde cevap alamayınca dava açtıklarını söyledi.

Davanın görüldüğü Antalya 2’nci İdare Mahkemesi, 27 Ekim tarihinde ara kararla ekmek büfesinin işyeri açma ve çalışma ruhsatını istedi. Bu talep sonrası büfelerin ruhsatının bulunmadığı anlaşıldı. Mahkeme, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadan işyerinin açılması ve çalıştırılmasının mümkün olmadığını, bu durumun tespiti halinde yetkili idareler tarafından kapatılacağının hüküm altına alındığını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmayan büfeyi kaldırması gerekirken idarenin aksi yönde hareketsiz kaldığını belirten mahkeme heyeti, Halk Ekmek büfesinin kaldırılmasına yönelik talebi oybirliğiyle kabul etti.

Avukat Ahmet Çevik, davanın sadece müvekkilinin işyeri yakınındaki büfenin kaldırılması amacıyla açılmışken İdare Mahkemesi’nin ilgili kararında büfelerin ruhsatının bulunmadığının tespit edildiğinin altını çizdi. Bu durumda söz konusu ekmek büfelerinin çalışmasının mümkün olmadığını belirten Çevik, “Mahkemenin aldığı Halk Ekmek büfesinin kaldırılması yönündeki karar sadece bizim dava açtığımız büfeyi ilgilendiriyor. Karardan anlaşılıyor ki büfelerin hepsi ruhsatsız. Mahkeme kararında belirtildiği gibi Büyükşehir’in bunları derhal kapatması gerekiyor” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle