Hoşgeldiniz  

Hakimi kızdırdı

SEMİH KÖKEN | 11 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya Adliyesi önünde geçen yıl eylem yapan gruptaki iki öğrenciyi palayla kovalayan Harmankaya, palanın kesici olmadığını iddia etti. Sanığın bu sözleri, yargılamayı yapan hakimi kızdırdı

 

Antalya’da geçen 17 Ekim’de, adliye önünde Kobani eylemlerinde gözaltına alınanlara destek için toplananları, üzerinde ‘Deli Gaddar’ yazılı palayla kovalayan Süleyman Harmankaya, flamaları da benzinle yakmaya çalıştı. Olaylar sırasında palayla kovalandıklarını iddia eden Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden Mustafa Cihan Yılmaz ile Vural Köse, Bahçelievler Polis Merkezi’ne şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Süleyman Harmankaya hakkında ‘basit yaralama’, ‘hakaret’, ‘izinsiz olarak bıçak veya diğer aletleri ülkeye sokma, imal etme veya nakletmek’ suçlarından 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

 

Benzin dolu bidon

Davanın ikinci duruşmasına bir başka suçtan tutuklu sanık Süleyman Harmankaya ile kendisinden şikayetçi olan Mustafa Cihan Yılmaz, Vural Köse ile avukatları Hakan Evcin katıldı. Mahkemede ilk duruşmaya katılamadığı için ifadesi alınamayan Vural Köse, olay günü Antalya Adliyesi’nde haklarında dava açılan arkadaşlarının duruşması olduğunu söyledi. Arkadaşlarına destek için adliyeye geldiğini söyleyen Köse, “O sırada Süleyman Harmankaya motosikletiyle gelip bana ve arkadaşım Mustafa Cihan Yılmaz’a küfretti. Biz muhatap olmadık, bir şey söylemedik. Bu kişi daha sonra motosikletine binip gitti. Yarım saat kadar sonra tekrar motosikletiyle geldi. Elinde bulunan benzin dolu bidonu bulunduğumuz tarafa serpmeye başladı. Sonra da çakmakla tutuşturmaya çalıştı. Ancak beceremedi. Elindeki palaya benzer kesici aleti bana ve Mustafa Cihan Yılmaz’a sallamaya başladı. Sanıktan şikayetçiyim” diye konuştu.

 

Tırnak çakısı örneği

Süleyman Harmankaya ise suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Olay günü adliye önüne bu kişileri kovalamak için gelmediğini aktaran Harmankaya, “Ben adliyeye evrak almaya geldim. Ancak bu kişiler bana hakaret etti. Ben şikayetçilere kesinlikle hakaret etmedim. Elimdeki demir şey de kesici özelliği olan bir şey değil” diye konuştu. Sanığın bu sözleri, yargılamayı yapan hakimi kızdırdı. Hakim “Palayı alıp gelmişsin, şimdi de koskoca palayı tırnak çakısına benzetiyorsun” dedi. Duruşma, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi. 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle